Druhý podnik MS Superbiků – Aragonie

Kapitoly článku

Superstock 1000 – preview

O víkendu startuje v Aragonii desátý ročník světového poháru Superstock 1000. Pro fanoušky z České republiky bude tato kubatura zcela jistě vysoce zajímavá, protože na soupisce potvrzených jezdců jsou rovnou dva Češi.

Tím prvním je zkušený Ondřej Ježek (Barni Racing Team), jenž loňský ročník dokončil s týmem SK Energy na velmi dobré šesté pozici. Letos je členem prestižní italské stáje Barni Racing, která je mnohými pasována do role favorita v boji o titul. Týmovým kolegou Ondřeje Ježka je Leandro Mercado, takže uvidím, jak si oba jezdci poradí nejen s ostatními soupeři, ale zejména a náročným okruhem MotorLand Aragón.
Druhým českým zástupcem je Karel Pešek (Moto LG Team). Talentovaný mladík závodí se slovenským týmem, který byl ještě loni domovem Ondřeje Ježka. Pešek má nyní velkou příležitost ukázat svůj talent, protože má k dispozici tým s velkými zkušenostmi. V testech byl Karel Pešek rychlý, takže teď bude třeba veškerou energii přenést do závodního víkendu a pokusit se zajet dobrý závod.

Je jasné, že to oba Češi nebudou mít snadné, protože konkurence je hodně silná. Můžeme například jmenovat tým Pedercini Kawasaki a jejich sestavu Simone Grotzkyj, Lorenzo Savadori, Balazs Nemeth nebo zástupce Hondy Joshua Day (Agro-On & WIL Racedays) a Kyle Smith (Agro-On & WIL Racedays).

Každopádně jak vypadá rozložení sil zjistíme až po prvním závodu. Ten je na programu v neděli 13.dubna ve 14:15 hodin a v přímém přenose ho nabízí televizní stanice Eurosport 2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist