Druhý podnik MS Superbike – Thajsko

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

V prvním klání sezony slavil vítězství nováček Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing). Pro mnohé překvapení, ti co Švýcara znali z jeho působení v Moto2 možná až tolik překvapeni nebyli, protože se jedná o skutečně velmi kvalitního a talentovaného závodníka. V týmu Puccetti Racing určitě počítali s oslavami, ale na druhé straně garáže, kde je obhájce titulu Kenan Sofuoglu. Turek závod v Austrálii nedokončil a sezonu zahájil s nulou podobně jak jeho další soupeři jako Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) nebo Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse).

Právě Ital Lorenzo Zanetti doplatil na kontakt s krajanem Federico Caricasulem (Bardahl Evan Bros. Honda Racing), který byl velkým překvapením závodu v Austrálii. Ital závodí s Hondou, kterou dostal na druhé místo a protože máme za sebou teprve první závod sezony, je s dvaceti body průběžně druhý. Skvělý výkon předvedl také třetí Anthony West (Tribeca Racing), který startoval na divokou kartu, ale je to natolik kvalitní jezdec, který by ve světovém šampionátu rozhodně neměl chybět.

Výborně sezonu odstartoval Christian Gamarino (Team GoEleven), který jen těsně přišel v Austrálii o stupně vítězů. Na páté pozici figuruje jeden z favoritů v boji o titul Patrick Jacobsen (Honda World Supersport Team), jemuž se vstup do sezony až tolik nepodařil, ale na rozdíl od Sofuogla s Cluzelem má před Thajskem dobrou výchozí pozici. Loni zajel v Buriramu na třetí místo, takže je vidět, že mu tato dráha nepůsobí zvlášť velké problémy, což je pro Američana jen plus.

V šampionátu FIM Supersport letos nemáme český tým, ale českého závodníka, kterým je Ondřej Ježek (Team GoEleven). Jezdec Kawasaki dokončil úvodní závod sezony na osmé pozici a proto mu v průběžném hodnocení patří osmé místo. Před víkendovým podnikem Ježek uvedl, že je plně aklimatizován na místní tropické podmínky, a třebaže to nebude snadný závod, bude usilovat o postup pořadím směrem nahoru. Dle jeho výkonů v předsezonních testech je to určitě reálná ambice a jak bude postupně s novou motorkou sehranější, může to být jen lepší a lepší.

Třída Supersport má v pátek dva tréninky, jejichž kombinace časů určí prvních deset jezdců, kteří postoupí rovnou do sobotního boje o pole position (Superpole). Samotný závod je v neděli 13.března 2016.

Průběžné hodnocení po úvodním podniku sezony v Austrálii:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist