Druhý nejlepší výsledek v sezóně

Italská Monza přinesla jezdci týmu KL Intermoto Mattu Lagrivovi další skvělý letošní výsledek a po osmém místě v cíli si připsal druhý nejtučnější bodový příděl v letošní sezóně.

Po startu se francouzský pilot propadl ze své deváté startovní pozice na místo třinácté poté, co musel po „skrumáži“ v první šikaně částečně vyjet mimo trať. Pak začal stíhat vedoucí jezdce a zařadil se na konec skupinky, bojující o čtvrté až osmé místo. Tam přes veškerou snahu zůstal až do konce závodu. Matt byl po závodě, jak je jeho dobrým zvykem, opět nespokojený. Vyjádřil se, že mu chybělo trochu více „koní“ k tomu, aby se ve skupině probojoval více vpřed. Na rozdíl od něj je ale celý zbytek týmu velice spokojen a odjíždí z Monzy s dobrým pocitem. Matt se v celkovém pořadí posunul o jedno místo a je nyní s 28 body devátý.
Joska Kubíček, manažér týmu: „Chtěl bych opravdu moc poděkovat všem členům týmu za odvedenou práci, kterou na Monze předvedli. Kluci opět dokázali, že i malý tým s omezenými prostředky může pravidelně zasahovat do bojů o světovou „top ten“.
Willy de Angelis dokončil závod na 24. místě. Celý závod bojoval se Španělem Barraganem a Francouzem Leblancem. Na body to tentokráte nestačilo, přesto Willy opět prokázal, že je velký bojovník a že i přes svoje zdravotní potíže dokáže zajet kvalitní závod.
V bodování týmů se KL Intermoto posunulo na 7. příčku.


V dopoledním závodě Superstock 1000 došlo hned po startu k hromadné kolizi, které se naštěstí stačil vyhnout Michal Drobný. V závodě pak bojoval s Holanďany Ten Napelem a Srdanovem. Sedmnácté místo v cíli je jeho zatím nejlepší výsledek v letošní sezóně. Celý tým KL Intermoto posílá gratulaci českému pilotovi Matěji Smržovi, který vybojoval životní úspěch, když v závodě dojel na druhém místě.
Patrik Vostárek po svém dalším skvělém výsledku, kdy v sobotním závodě Superstock 600 obsadil šesté místo, figuruje zatím v celkovém hodnocení této třídy na výborném 4. místě.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist