Druhý den zajel v Jerezu nejrychleji Rea

Druhý den testování v jižním Španělsku byl pro některé týmy z prostředí mistrovství světa superbiků letos poslední, některé mají ve středu přestávku a v testování pak pokračují ve čtvrtek a v pátek. Nejrychleji v úterý zajel Jonathan Rea, z jezdců třídy Supersport byl nejrychlejší Kenan Sofuoglu. Od středy už budou v Jerezu testovat společně s týmy WSBK také týmy MotoGP Aprilia, Ducati a Honda.

Nejrychlejší čas 1'40,139 sekundy zajel Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Tento čas nastavil v předposledním kole z celkem šestasedmdesáti, které v úterý jezdec tovární Kawasaki zvládl. O necelé čtyři desetiny pomalejší čas má na kontě Tom Sykes (Kawasaki Racing Team). Posledním jezdcem s časem pod minutu a jednačtyřicet sekund byl Markus Reiterberger (Althea BMW Racing), posledním v jedné sekundě na nejlepší čas pak jeho týmový kolega Jordi Torres (Althea BMW Racing).

V kategorii Supersport zůstává nejrychlejší Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s šestým časem dne 1'43,009 sekundy. Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) nastavil své maximum na 1'43,639 sekundy. Ital Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse) byl s časem 1'44,845 sekundy třináctý, jeho týmový kolega Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) po zranění hledá potřebnou jistotu a úterní test uzavřel časem 1'46,085 sekundy.

V Jerezu také testovali jezdci Světového poháru Superstock 1000. V této kategorii zajel nejrychleji Raffaele De Rosa (Althea BMW Racing), který byl s časem 1'43,040 sekundy sedmý. Druhý nejrychlejší je Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing), třetí Jeremy Guarnoni (Team Pedercini).

Od středy bude na dráze Jerezu rušněji, protože testovat budou také týmy MotoGP a další týmy WSBK. Honda má privátní test s jezdci tovární stáje Danim Pedrosou a Marcem Márquezem. Ducati má v Jerezu testovací tým MotoGP s jezdcem Michelem Pirro, tovární jezdci Andrea Dovizioso a Andrea Iannone mají testovat jen jeden den. Testovat bude tým Pramac Racing s Danilo Petruccim a Scottem Reddingem, Avintia Racing s Lorisem Bazem a Hectorem Barberou a Aspar Tým s jezdci Eugene Lavertym a Yonny Hernandezem. Aprilia přijede na jih Španělska ve třech s jezdci Stefan Bradl, Álvaro Bautista a Mike Di Meglio.

Z týmů WSBK bude v Jerezu Ducati s jezdci tovární stáje Chazem Daviesem a Davide Giugliano (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) plus tým Barni Racing se svým novým jezdcem Xavi Foresem. Honda testuje s jezdci SBK a SSP - Michael van der Mark a Nicky Hayden plus Patrick Jacobsen. Do Jerezu by měla dorazit také Yamaha WSBK s jezdci Sylvain Guintoli a Alex Lowes.

Testy můžete sledovat - ZDE

Test WSBK – Jerez, Španělsko
Úterý, 24.listopadu 2015

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist