Druhý den testování Effenbert–Liberty v Aragónu

Závěrečný testovací den přivítal tým Effenbert – Liberty Racing sluncem, nicméně se teploty na okruhu v Aragonu pohybovaly lehce nad nulou. Během dopoledního testování opět foukal silný studený vítr, který v šikaně Kubovi zvedl přední kolo a Kuba spadnul. Pád naštěstí nebyl vážný a tak Kuba po přestávce testování dokončil bez problémů.

Sylvain Guintoli dnes s týmem nadále zkoušel optimální nastavení své motorky a i přes chladné počasí tým pokračoval v progresivní práci a snažil se získat co nejvíce informací z každého ujetého kilometru. V týmu panuje velmi dobrá atmosféra, což po testování ukázal Sylvain, který zajel několik kol na své Ducati v oficiálních barvách našeho týmu speciálně jenom pro fotografy.

Po právě skončeném testování se tým Effenbert –Liberty Racing vrací zpět do České republiky, kde ho čeká finální příprava veškerého materiálu a vybavení potřebného do Austrálie, kam za několik dní odlétá. Během 21. a 22. února proběhne na trati ve Phillip Island 2. oficiální testování SBK. Jen několik dní dělí druhé oficiální testování od začátku nové sezony, která začíná 25. – 27. února, kdy na tom samém okruhu proběhne první závod letošního ročníku mistrovství světa superbiků. 

Kuba Smrž: „Dnes foukal velký vítr, tak jsme toho ani jeden moc nenajeli, navíc hned začátkem dne mi vítr vzal v jedné z šikan přední kolo při změně směru a lehce jsem upadnul. Ale i tak jsme zkusili pár věcí a s celým testem jsem spokojen, protože jsme v testování opět pokročili a udělali další potřebné kroky. Ze všech předchozích testů mám dobrý pocit a stejně tak s prací, organizací a fungováním celého týmu.“ 


Sylvain Guintoli: „Okruh v Aragonu se mi velmi líbí a jediné co mě mrzí je zima, která nám během obou dnů znepříjemňovala práci. Testování však musím hodnotit kladně, jelikož jsme se s týmem posunuli opět o něco blíže našim cílům a soustředili jsme se na co největšího využití potenciálu, který v sobě Ducati má. Už se velmi těším na cestu do Austrálie, kde na nás čeká teplé počasí.“ 

Francesco Mastrandrea (sportovní ředitel týmu): „Oba naši jezdci během prvního dne testování zajížděli velmi rychlé časy vzhledem k povětrnostním podmínkám a počasí. Kuba zastavil chronometry na čase 1.59.9 a Sylvain na čase 2.00.7, což jasně ukázalo kvalitu obou jezdců. Druhý den klesly teploty ještě níže, asfalt měl teplotu jenom 1 stupeň, a proto jezdci nemohli zajíždět rychlé časy. Rozhodli jsme se tedy limitovat množství odjetých kol. Během těchto kol jsme zkoušeli nový materiál, ověřovali nastavení elektroniky a získávali jsme důležitá data pro náš další rozvoj. Musím velmi pochválit naše mechaniky, kteří odvedli pořádný kus práce. Je vidět jak usilovně pracují na zlepšení motorky což oběma jezdcům pomáhá při testování. Celý tým odvedl dobrou práci a věřím, že z Austrálie přivezeme co nejlepší výsledek".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist