Dozvuky z Valencie

Nekolik ohlednuti za uplynulym vikendem superbiku ocima prednich tymu a jejich jezdcu. A tento vikend se nebojim nazvat jako "Festival Ducati" a "Pohroma Hondy", nebot vysledky hovori za vse. Ale vice radeji v nasledujicih radcich.

Ducati tridou sama pro sebe
Tovarni jezdec Xerox-Ducati-Pilot Troy Bayliss opustil okruh Ricarda Torma s maximalnim ziskem 50 bodu. V obou dvou jizdach porazil ve finisi sveho krajana Troy Corsera na Suzuki. "Mel jsem namontovany tvrdsi pneumatiky a to byla moje vyhoda", smal se spokojeny 37-lety veteran Bayliss. A jeho mlady stajovy kolega Lorenzo Lanzi se dvema tretimi misty postaral o dalsi duvod velke spokojenosti v tovarnim tymu. Ruben Xaus z tymu Sterilgarda Ducati dojel v prvni jizde jako 7., ve druhe pak poslal svuj motocykl mimo zavodni drahu, nastesti se ale nezranil. Velke zklamani zazil novacek na Ducati, Nemec Max Neukirchner. z tymu Pedercini. Ten dokoncil pouze jednu jizdu a to jeste bez bodu, jako 18.
Corser a Suzuki dvakrate porazena
Jestlize po sobotnim ziskani uz sveho 35. Pole - Position rikal Corser: "Doufejme, ze nebude v nedeli trat mokra, nebot tento okruh je za deste velmi neprijemny", tak tim je naznacil, z ceho ma obavy. Ty se sice nakonec nepotvrdily, ale zmeny zavodnich podminek byly pro obhajce titulu ne zrovna prijemnou praci. "Zvolil jsem prilis mekke gumy a proti Baylissovi tak nemel v zaveru zadnou sanci", byl ponekud zklaman 101-nasobny "majitel" podiovych umisteni. Jeho stajovy kolega Yukio Kagayama po neprijemnem padu v poslednim volnem treninku musel vynechat Superpole, propadl se tak na startovnim rostu ze 6. az na 12. misto a dojel v prvni jizde jako 6. A druhou potom pro pad nedokoncil. Treti muz tymu Alstare - Suzuki, Fabien Foret, se konecne dockal mistrovskych bodu, jednou skoncil 15., a jednou byl v cili klasifikovan jako 13.
Velke zklamani u Hondy
Do Valencie prijel James Toseland z tymu Winston Ten Kate jako druhy muz z poradi v sampionatu a to s minimalni ztratou 1 bodu, a jelikoz zde dojel pouze jednou jako 9. a jednou dokonce 11., tak opustil vcera Spanelsko sice jako treti celkove, ale uz se ztratou 39 bodu na Baylisse!. A nahradnik za zraneneho Muggeridgeho, Ital Giovanni Bussei na body vubec nedosahl, -18. a 20. misto hovori za vse. Jeste hure se vedlo byvale hvezde MotoGP, Alexi Barrosovi z tymu Klaffi Honda. Ten v obou zavodech velmi mizerne odstartoval - na startu stal jako 16. po nevydarene kvalifikaci, a musel se probojovavat nabitym startovnim polem dopredu. "V serialu WSBK je normalni praxi, ze ve druhem zavode se da hodne ziskat, to se mi ale dnes vubec nepodarilo." rikal zklamany Brazilec o svych umistenich (11. a 14.). A jelikoz se nedarilo ani tymu D.F.X., Michel Fabrizio dojel jako 13., resp. 10 a nahradnik za zraneneho Chiliho, Gianluca Nannelli nebodoval (out a 23.), tak se musi Honda poradne pripravit na "rychlostni festival" do Monzy.
Yamaha tesne propasla stupne vitezu
Muzem cislo jedna, ze vsech pilotu na motocyklech Yamaha, byl ve Valencii prekvapive Japonec Norick Abe. "Skoda, ze to tentokrate nevyslo na stupne vitezu, ale bylo to tesne, a priste uz to vyjde, nebot jsme hodne blizko", je si jisty byvaly jezdec a vitez zavodu Grand Prix. Jeho krajan Noriyuki Haga byl v prvni jizde porazen od Abeho az v samem zaveru, ve druhe pak zopakoval 5. misto z prvni jizdy. Jeho stajovy kolega z tymu Yamaha Italia Andrew Pitt dokoncil oba zavody v bodech, jako 10. a 11., a novacek sampionatu, krajan a tymovy kolega Abeho, Shinichi Nakatomi si pripsal sve prvni body v serialu, dojel dvakrate 13.
Silna Kawasaki
Fonsi Nietovi zrejme prospel odchod (vyhazov) od Carrachiho a prechod od Ducati na Kawasaki. Uz v sobotu se tento domaci matador zaslouzil o potlesk spokojenych Spanelu a v nedeli to bylo jeste lepsi. Nebyt defektu motocyklu v 1. zavode, tak dojel zrejme v obou jizdach nejhure do 6. mista.Takhle z toho bylo "pouze" 6. misto ve 2. jizde, ale i to ma svou hodnotu. "Skoda, ze mne stavkoval v prvni jizde motor, ale i tak jsem spokojeny", rikal po zavode Fonsi Nieto. A jelikoz ve druhe jizde dojeli za Nietem (6.) v poradi jeste Chris Walker (7.) a Regis Laconi (8.), tak spokojenost u italskeho tymu PSG 1 - Kawasaki byla v nedeli opravdu na miste.
Zklamani u Petronasu
Tym Carla Fogartyho myslel po vynikajicim 4. miste Steve Martina v Superpole-Qualifying rozhodne na vice, nez bylo 15. misto ve druhe jizde. A tymovy kolega Craig Jones dojel 22. resp. 25.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist