Dorna chce ovlivnit startovní pole v superbicích

Dorna chce ovlivnit startovní rošt v MS-Superbike. Aktuální prioritou je najít co možná nejdříve rychlého Australana.

2008 pověsil Troy Bayliss jako trojnásobný mistr světa svou kombinézu do skříně a ukončil závodní kariéru. Od tohoto okamžiku nemá Austrálie v MS-Superbike žádný velký důvod slavit v tomto šampionátu nějaké úspěchy.

Od roku 2009 do 2011 měl být vývěsním štítem "klokanů" Troy Corser, ovšem dvojnásobný mistr světa se už v tuto dobu nacházel za výkonnostním zenitem a v konečném hodnocení mistrovství světa se nebyl schopen ani dostat do Top-10, když dokončil WSBK 2009 jako 13., 2010 - 11. a 2011 - 15.

2012 se krátce objevili v šampionátu na hostování Bryan Staring, Mark Aitchison a  Joshua Brookes, ovšem bez valného úspěchu. Stejně dopadl i test Josh Waterse, jenž dostal šanci u Crescent Suzuki, ovšem při aragónském testu v listopadu 2013 zaostal za Camierem skoro o 3 sekundy, takže tým Paula Denninga se rozhodl pro Francouze Cluzela. 

Takže 2013 není na startovním roštu MS-Superbike ani jeden stabilní australský pilot.
Jelikož ale byla prodloužena smlouva s okruhem Phillip Island až do roku 2017, tak jeden domácí pilot je nutností. Javier Alonso, Executive Director MS-Superbike od promotéra Dorny, chce mít co nejdříve kvalitního Australana na startovním roštu MS-Superbike: "Potřebujeme jednoho silného Australana, který v šampionátu SBK bude pravidelně jezdit vpředu. To je moje nejbližší úloha a má nejvyšší prioritu", řekl Alonso v rozhovoru pro australskou televizi a hned dodal: "Už to připravujeme. Identifikujeme piloty, kteří by mohli přicházet v úvahu a zjišťujeme možnosti, do kterého týmu bychom je angažovali. Samozřejmě, že je hospodářská krize a my musíme zapracovat na výdajích spojených s angažováním jednoho Australana, ale už to řešíme".

Dorna by se tak chtěla daleko více zaangažovat ve výběru jezdců do jednotlivých týmů, než to doposud činil Infront: "Je to výhoda Dorny, že nyní organizuje jak MotoGP, tak  MS-Superbike, Tak můžeme piloty daleko jednodušeji přetransformovat do druhého šampionátu. Máme talentované Australany jak v Red Bull Rookies Cupu, tak v MS-Moto3 a Moto2.", ví velmi dobře Alonso.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist