Domácí závod pro Hoppera s Camierem

Superbikový britský tým FIXI Crescent Suzuki by nutně potřeboval na domácí trati v Silverstone zajet konečně nějaký pořádný výsledek. V opačném případě je totiž jeho pokračování závodění na světové úrovni pro následující rok 2013 obestřeno hodně velkou mlhou.

Začátkem dubna navštívil závod v Imole Shinichi Sahara, ředitel závodního oddělení u továrny Suzuki, aby si udělal přehled o aktuální situaci v superbikovém paddocku. Do dnešního dne ale marně čeká manažer týmu FIXI Crescent Jack Valentine na jakoukoliv zprávu o prodloužení angažmá této továrny v seriálu WSBK.
"Suzuki vždy čeká s rozhodnutím až na poslední chvíli, tak tomu bylo už vloni s odchodem z MotoGP a předtím u Alstare. Potřebuji co nejdříve nějaké informace, abych mohl naplánovat třeba další testy a vůbec dát vše do správného chodu.", říká zkušený manažer Jack Valentine.

Jelikož se doposud ani hlavní sponzor FIXI (finanční poradenská firma) vůbec nevyjádřil nějak pozitivně k prodloužení sponzorské smlouvy na rok 2013, tak dle vyjádření Jacka Valentineho je osud týmu hodně nejistý.

Samozřejmě, že domácí závod nabízí možnost ke zviditelnění týmu, jak se to podařilo třeba v loňském roce, kde John Hopkins (29 let) při startu s wild card získal Pole position a v závodě samotném dojel jednou pátý a jednou sedmý.
O takových výsledcích si ale může "Hopper" letos nechat pouze zdát, když je aktuálně se 14 body na 21. místě, a nejlépe dojel 1x na 11. místě, a za ním jsou ze stálých pilotů WSBK v bodovací tabulce pouze oba jezdci s motocykly Kawasaki stáje Pedercini Leandro “Tati” Mercado a David Salom.

Zahraniční weby nazývají Hopkinse dokonce jako "vysloužilý model", ostatně ten je po řadě svých zranění opravdu pouhým stínem dřívějšího "Hoppera": "John má mentální problémy. V BSB jel s kvalifikační pneumatikou okamžitě o 1 sekundu rychleji, tady ve světovém šampionátu potřebuje hrozně moc času, aby se dostal na potřebný speed. Přitom si vůbec nestěžuje na motocykl a i fyzicky je dle svého názoru absolutně fit, neboť doma v Americe hodně trénuje. A jednat s jinými piloty (třeba s Guintolim - pozn. Bosso) je úplně zbytečné, když neznám rozhodnutí Suzuki a FIXI, jestli chtějí v roce 2013 s námi i nadále spolupracovat", vysvětluje současné problémy týmu Jack Valentine.
On ale ani druhý jezdec týmu Leon Camier nijak moc nezáří, a v šampionátu se skromně krčí až na 13. místě (vloni skončil v MS jako sedmý), když nejlépe dojel jednou jako čtvrtý, doma v Doningtonu.

Přitom ještě vloni tehdejší jezdec s motocyklem Suzuki Michel Fabrizio skončil celkově sice až 12., ale měl na svém kontě kromě jednoho podia i šest dalších umístění v Top-5 a o rok dříve byl Leon Haslam na Suzuki dokonce vicemistrem světa a jeho tehdejší týmový kolega a nováček šampionátu Sylvain Guintoli sedmý! 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist