Doha: Promotér al-Attiyah chce nazpět MS-Superbike

Od roku 2009 se MS-Superbike na okruhu Losail Circuit v Doha nekonalo. Ovšem s novým promotérem tohoto šampionátu se situace podstatně změnila. Továrny mají nyní v obou nejsledovanějších šampionátech (MotoGP a SBK) pouze jednoho partnera a to stejné platí pro pořadatele, sponzory a TV stanice.

Hodně vlivný a bohatý muž, Nasser Khalifa a-Attiyah, prezident katarské motocyklové federace QMMF, byl hodně spokojen s celosvětovými přenosy MS-MotoGP v hlavním vysílacím čase a jelikož má velmi dobré vztahy s CEO Dorny Ezpeletou, tak by chtěl na Střední Východ znovu přivést MS-Superbike.

To se zde jelo naposled v roce 2009 a oba závody vyhrál Ben Spies s Yamahou.

"Superbiky se nyní konají pod Dornou a to je úplně jiná situace, možná se tak 2014 pojedou SBK i u nás", říká al-Attiyah.

Celkem pět let (2004 až 2009) hostoval cirkus zvaný MS-Superbike na okruhu Losail International Circuit: "Nasser a jeho tým mají k dispozici jeden z nejlepších okruhů na světě. Když jsem byl v roce 2002 poprvé kontaktován ohledně Grand Prix v Kataru, tak jsem to nebral moc vážně. Mezitím jsme zde ale závodili už desetkrát. Když mě Nasser poprvé seznámil s myšlenkou nočního závodu GP, tak jsem neměl slova. Ale ono to funguje".

Al-Attiyah využil svého vlivu v Doha a anšel ve firmě "Commercial Bank of Qatar" movitého sponzora, který financuje i účast týmu Moto2-GP s Anthony Westem a Rafidem Topanem Suciptem.

Nic tedy nebrání tomu, aby se jeden ze závodů MS-Superbike konal v roce 2014 v Doha, což je další projekt, který chce al-Attiyah uvést do praxe.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist