Do závodu ze čtvrté řady

Matt Lagrive odstartuje do nedělního závodu MS supersportů v holandském Assenu z 16. místa a uzavírá tedy čtvrtou řadu. Celou sobotu francouzský pilot jezdil s velkým sebezapřením. Ve včerejší kvalifikaci měl totiž nepříjemnou havárii v nejpomalejší zatáčce okruhu, po které se musel podrobit vyšetření v mobilní klinice.

Prvotní diagnóza zlomeniny žebra se naštěstí nepotvrdila, přesto byla naražená místa velmi bolestivá. Matt si navíc stěžoval na značné bolesti zad. Náladu si spravil v sobotu dopoledne, když na osychající trati vyhrál s vteřinovým náskokem volný trénink.
Willy de Angelis se v sobotní kvalifikaci zlepšil o 1,5 vteřiny, přesto mu dosažený čas stačí pouze na 30. příčku. Malé problémy s nastavením motocyklu se vyřešily, pilot nyní vidí rezervy už pouze sám v sobě.


Výborné výkony zatím podává ve třídě Supestock 600 Patrik Vostárek. V kvalifikaci si vybojoval skvělé druhé místo se ztrátou pouhých 0,121 vt. na prvního Itala Petrucciho. Dosáhl tak svého zatím nejlepšího výsledku a podruhé v kariéře se postaví do první řady startovního roštu.
Patrik Vostárek: „Změna nastavení motocyklu pro dnešní kvalifikaci mi plně vyhovuje. Cítím se dobře a začínám si věřit, že můžu při troše štěstí třeba i zvítězit. Na zítřejší závod se už moc těším, držte mi všichni palce!“
Michal Drobný ve třídě Superstock 1000 absolvoval pád v úvodu sobotního volného tréninku, kdy se na trať znenadání snesla dešťová přeháňka. V odpolední kvalifikaci se výrazně zlepšil a bez problémů se kvalifikoval.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist