Do rozhodující bitvy bez Matthieu Lagriva

Bez Matthieu Lagriva se představí tým Intermoto Czech v nadcházejícím závodě Mistrovství světa Supersport, který na francouzském okruhu Magny Cours uzavře letošní sezónu.

Přes veškeré úsilí týmu Intermoto a Francouzské motocyklové federace, se nepodařil prosadit sporný článek v pravidlech FIM a SBK týkající se podmínek startu permanentních a substitučních jezdců, v závislosti na povolení k testování na testovacích tratích.
Vedení SBK nám v tomto ohledu nebylo příliš nakloněno a s konečnou platností zakázalo start našeho supersportového jezdce Matthieu Lagriva, s odůvodněním na již zmíněné pravidlo, podle kterého se dle jejich výkladu z našeho substitučního jezdce, po dvou výměnách za Williama de Angelise a Tatu Lauslechta, stal jezdec permanentní. Protože nemá tým Intermoto Czech okruh Magny Cours registrovaný jako testovací trať, nemůže na něm žádný z našich permanentních jezdců dle pravidel startovat ani testovat. Díky tomuto výkladu pravidla tedy Matthieu Lagrive nemůže tento víkend nastoupit k poslednímu závodu třídy Supersport, protože zde jel před několika týdny za svůj druhý tým Suzuki S.E.R.T. vytrvalostní závod Bol d’Or.
I přes veškeré zklamaní se Matthieu Lagrive závodů zúčastní, aby podepsal smlouvu s týmem Intermoto na příští sezónu, pomohl po technické stránce s vyladěním motocyklů na domácí trati, kterou velice dobře zná, a v neposlední řadě pozdravil své domácí fanoušky, kteří tu na něj budou čekat.
Ve třídě Supersport nahradí Matthieu Lagriva jezdec Kenny Foray, který tuto trať velice dobře zná a je navíc vítězem francouzského mistrovství Supersport. Spolu s druhým jezdcem Maurem Sanchinim, který již potřetí pojede za zraněného Williama de Angelise, se pokusí vyjet týmu potřebné body k umístění v top 10, ke kterému má tým velice blízko, a které je pro tým velice důležité. Ve třídě Superstock 600 pojede náš juniorský jezdec Patrik Vostárek, který již letos na této trati testoval. Patrik minulý rok vyjel v Magny Cours své první body a současně i první body pro náš tým v této kategorii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist