Do Jerezu pojedu, říká odhodlaně Lowes

Britský závodník Alex Lowes nebude na premiéru v Laguně Seca vzpomínat nejlépe. V Den závodu nejdřív havaroval v zahřívacím tréninku, takže mu jeho mechanici museli rychle připravit stroj pro první závod, což se jim podařilo a Lowes byl osmý. Ve druhém klání ale havaroval tak, že závod zastavily červené vlajky a Brit skončil v péči lékařů.

Jezdec týmu Voltcom Crescent Suzuki Alex Lowes v prvním závodu bodoval osmým místem, což byl pozitivní výsledek, když do závodu startoval jedenáctý. Ve druhém klání se snažil dostat mnohem víc dopředu, ale na vrcholu osmé zatáčky trefil zadní kolo Kawasaki Lorise Baze a absolvoval drsný pád.

Alex Lowes byl v péči zdravotní služby, která ho přepravila do zdravotního centra přímo na okruhu v Laguně Seca. Po vyšetření centrum opustil, ale o berlích a se zavázanou levou nohou, protože existuje podezření na zranění kotníku, což je nyní přes velký otok těžké přesně diagnostikovat.
S kotníkem má Lowes problémy už od jeho letošní nehody na Phillip Islandu, takže nyní by se tyto potíže jen prohloubily, nicméně to si britský závodník nepřipouští a je odhodlán nastoupit do dalšího podniku sezony v Jerezu. Jeho optimismus je na místě, protože nyní na jezdce a týmy čeká dlouhá letní přestávka, která skončí až začátkem září.

„Vyjel jsem mimo stopu, byl trošku široký a frustrován, protože jsem měl vyšší rychlost než jakou jel Leon (Haslam). Pak jsem narazil do Baze a nedokázal už zastavit, takže ten pád byla moje vlastní chyba,“ komentoval okamžiky nehody Alex Lowes.
„Chtěl jsem ve druhém závodě podat dobrý výkon, protože jsem neměl snadný den s pádem už v zahřívacím tréninku. Ale takové věci se stávají. Budu v pořádku a vrátím se silnější, abych týmu přivez výsledky, které si zaslouží.“

„Ohledně zranění toho moc nevím, protože je to teď celkem dost nateklé, takže až za pár dnů zjistíme rozsah poškození, ale nemělo by to být moc špatné. Rozhodně budu v pořádku pro další závod a to je nejdůležitější,“
dodal Alex Lowes, jemuž v průběžném hodnocení superbikového seriálu patří jedenáctá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist