Do Austrálie s Mathieu Lagrivem

Druhý díl supersportového mistrovství světa proběhne již tento víkend na australském Phillip Islandu, tým Intermoto Czech do něj jde s Francouzem Lagrivem.

Ve druhém závodě letošního mistrovství světa supersport se vedle finského jezdce Tatu Lauslehta představí v barvách královéhradeckého týmu Intermoto Czech francouzský dvojnásobný mistr světa motocyklových endurance Mathieu Lagrive. Jezdec, který v týmu absolvoval i více jak polovinu loňské sezóny, nahradí zraněného Williama de Angelise nejen v Austrálii, ale minimálně i v prvním evropském závodě na britském okruhu Donnington Park, kam supersportový šampionát zavítá poslední březnový víkend.
Josef Kubíček – manažer týmu:
„Zranění Williama de Angelise je velmi vážné. Ihned po závodě v Kataru byl letecky transportován do Itálie, kde byl ještě v neděli operován. Při operaci trvající pět hodin mu lékaři implantovali několik destiček a šroubů na zpevnění tří zlomených prstů. Dle sdělení Dr. Costy nemá Willy naštěstí poškozené vazy a tak věříme, že se nenaplní první prognózy, které ještě v Kataru hovořily dokonce o možnosti konce jeho závodní kariéry. Jisté je, že nám bude minimálně dva měsíce chybět. Celý tým mu přeje brzké uzdravení.
Do závodu v Austrálii tedy nastoupíme s Tatu Lauslehtem, ke kterému jsme narychlo sháněli týmového kolegu. Nakonec se nám podařilo domluvit spolupráci s Mathieu Lagrivem, který za nás startoval již v loňském roce. Nedokáži v tuto chvíli říci jak dlouho nám bude Willy chybět, s největší pravděpodobností pojede ovšem Lagrive i závod v Donningtonu. Věřím, že po problémech v Kataru se od nás tentokrát sportovní štěstí neodvrátí. Každopádně je pro úspěch celý tým připraven udělat během celého víkendu maximum.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist