Dnes pokračovalo testování na Phillip Islandu

Na okruhu Phillip Island pokračovalo několik superbikových týmů v testování svých motocyklů. Průběh dne z pozice týmu Carla Fogartyho nastínila tisková zpráva týmu Foggy Petronas Racing.

Druhý den testování na okruhu Phillip Island narušil velmi silný vítr, který všem zúčastněným bránil nejen k dosažení dobrých časů, ale především v jejich práci na nastavení strojů pro sezónu 2006. I přes tuto skutečnost dokázali oba jezdci týmu Foggy Petronas Racing zaznamenat oproti předchozímu dnu zlepšení. Craig Jones se dokázal zlepšit dokonce o celou sekundu, když jeho nejlepší čas se zastavil na hodnotě 1:36,75 minuty. Steve Martin opět velmi rychle dosáhl stabilních časů v oblasti 1:34 minuty, když nejlepší kolo zajel za 1:34,04, což je o 1,5 sekundy rychleji než jeho čas při posledním závodě na tomto velmi náročném okruhu, který se zde konal na konci března loňského roku. Přestože oba jezdci Fogartyho týmu dokázali dopoledne absolvovat 41 kol, tak museli společně s dalšími účastníky těchto testů výrazně omezit odpolední část, a to z důvodu velmi silného větru, který ovlivňoval ovladatelnost a stabilitu motocyklů.
Craig Jones
"Jsem spokojený z mého dnešního pokroku v oblasti naučení tohoto okruhu. Škoda, že odpoledne byl tak silný vítr, který mi zabránil absolvovat více kol. Doufám, že zítra tento vítr utichne. Je nebezpečné v tomto větru jezdit, protože vás to tlačí mimo dráhu. Dnes jsem testoval několik různých nastavení zadního kola a našel jsem při tom směr, kterým bych chtěl postupovat. Mám proto dobrý plán na zítřejší den."
Steve Martin
"Hned ráno jsem se dokázal rychle vrátit na časy 1:34 a pohodlně je udržovat až do doby, kdy odpoledne přišel ten hrozný vítr. Nechtěl jsem plýtvat testovacím časem a tak jsem odpoledne absolvoval alespoň pár pomalých kol, abych nashromáždil několik údajů pro zisk informací z vývoje všech systémů. Těším se na zítra, kdy budu testovat různé zadní pneumatiky, což by mi mělo pomoci k získání ještě větší rychlosti."
Neoficiální časy dnešních testu – Phillip Island
1.- Troy Corser (AUS-Alstare Suzuki) 1:32.81
2.- Yukio Kagayama (JPN-Alstare Suzuki) 1:33.62
3.- Mat Mladin (AUS-Yoshimura Suzuki) 1:33.9
4.- Steve Martin (AUS-Foggy Petronas Racing) 1.34.04
5.- Norick Abe (JPN-Yamaha Motor France - IPONE) 1:34.88
6.- Sebastien Gimbert (FRA-Yamaha Motor France - IPONE) 1:35.20
7.- Shinichi Nakatomi (JPN-Yamaha Motor France - IPONE) 1:35.8
8.- Craig Jones (GBR-Foggy Petronas Racing) 1:36.75

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist