Diva Biaggi: "Mamma Mia"

Výraz slova "Diva" pochází od dívčího latinského a italského výrazu -divus-, tedy božský. Vše ostatní je pouze otázka definice tohoto výrazu. Že současný lídr superbikového šampionátu Max Biaggi bývá často označován jako "římská diva", je pak podobnost čistě náhodná.

Domácí závod pro BMW a jejich tovární jezdec Marco Melandri vede MS, perfektní výchozí pozice.

Nürburgring měl být parádním závodním víkendem 30-letého Itala, z něhož ale nakonec vůbec nic nebylo. Už v první jízdě "zahodil" 30-letý Ital svůj motocykl S1000RR do německého kačírku a i v jízdě druhé si bohužel připsal další nulu.
Neustál příliš mnoho tlaku, nebo měl prostě smůlu?

Vedení v šampionátu musel Melandri opět odevzdat na svého nejbližšího pronásledovatele, tedy na "římského korzára" Biaggiho. Ten sice vyhrál první závod, ale ve druhém havaroval ještě dříve, než muž z Ravenny.

Prostě temperamentní Italové, a to se vším všudy!

Ovšem Melandri je i přes tento neúspěch schopen kromě závodění na motocyklu dostát i svým dalším závazkům vyplývajícím ze smlouvy. Ostatně takový je závodnický život hvězd současné motocyklové silnice a i za to jsou dobře placeni.
To ovšem vůbec neplatí o Biaggim. Na dotaz jednoho kolegy u PR-manažera Aprilie, zda je možný rozhovor s 41-letým ex-mistrem světa, zněla následující odpověď: "Ne, Max o závodním víkendu neposkytuje rozhovory."

Aha, žádný rozhovor během závodního víkendu. Prosím Vás a kdy tedy?

Ano, Biaggi se opět projevil jako Diva a to nejen v chování vůči médiím. I jeho ježdění po paddocku je svérazné. Zatímco všichni ostatní se pohybují s pit-biky nebo na speciálních skútrech, tak Biaggi jezdí mezi fanoušky na velkém rodinném motocyklu a pochopitelně tak potřebuje daleko více prostoru...

Taková Diva ale potřebuje nejen hodně místa, ale také hodně času. Při tiskové konferenci po první jízdě nechal na sebe čekat Biaggi opravdu hodně dlouho, tak dlouho, že Eugene Laverty, Chaz Davies a Sylvain Barrier už dávno ukončili své obsáhlá hodnocení závodu...

Ostatně takový Melandri dobře ví, že profesionalita vůči fanouškům je nutná a tak se Melandri zúčastní i pivního "Oktoberfestu" v Mnichově: "V každém případě se to vyplatí, nakonec v současné době žiji více v Německu než v Itálii", smál se Melandri.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist