Desátý podnik MS Superbike – Jerez

Kapitoly článku

Superstock 1000 + 600 – preview

Vedoucím jezdcem kategorie superstocků je Lorenzo Savadori (Team Pedercini Kawasaki), jenž po nule z Imoly zabral a dvěma vítězstvími v Misanu a Portimau přeskočil dosavadního lídra Argentince Leandra Mercada (Barni Racing Ducati), který teď na vedení ztrácí čtyři body. To samozřejmě není moc a o titulu rozhodnou poslední dva závody v Jerezu a Magny Cours.
Na třetí pozici průběžného hodnocení se po závodu v Portugalsku posunul Francouz Matthieu Lussiana (Team Garnier by ASPI Kawasaki). V Portimau byl druhý a dokázal se tak dostat před českého závodníka Ondřeje Ježka (Barni Racing Ducati), jenž si už letos vybral pěkný ranec smůly. V Aragonii únik tlaku z pneumatiky, Portimao porucha elektroninky při startu a v obou případech nula bodů. Nic ale není ztraceno, protože je ve hře stále padesát bodů a Ježek jich na vedení ztrácí pětadvacet. Samozřejmě je jasné, že cesta za titulem se tím Ježkovi hodně zkomplikovala.
Navíc jen čtyři body teď ztrácí na českého závodníka pátý v pořadí Fabio Massei (EAB Racing Ducati), jenž si už na své konto připsal dvoje umístění na stupních vítězů. Massei v Jerezu pojede s bývalým šampionem Superstock 600 a jezdcem supersportů Jed Metcherem, který nahradí Alexe Schachta.

V Jerezu budou závodit rovněž jezdci kategorie Superstock 600, kde je velmi blízko zisku titulu vedoucí jezdec šampionátu Marco Faccani (San Carlo Team Italia Kawasaki), jehož náskok představuje 34 bodů a ve hře jich je nyní maximálně padesát. O titul evropského šampiona má možnost usilovat ještě druhý v pořadí Nizozemec Wayne Tessels (Wayne’s Racing Team Suzuki).

Poslední, kdo má alespoň matematickou šanci šampionát vyhrát je průběžně třetí Fin Niki Tuuli (Kallio Racing Yamaha). Jezdec týmu Mika Kallia (jezdec týmu Marc VDS Racing v MS Moto2) zapůsobil skvělým vítězstvím v Assenu a následně druhým místem v Imole, což jej dostalo do čela průběžného hodnocení. V dalších dvou závodech ale došlo k pádu a poruše techniky, takže nezískal ani jeden bod, čímž také skončily jeho veškeré naděje na možné vítězství v soutěži.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist