Daviesovi se už daří lépe

Úřadující mistr světa supersportů Chaz Davies si jistě svůj superbikový debut představoval určitě jinak, než pro něho závodní víkend na Phillip Islandu dopadl.

Dlouhá měsíční pauza přišla Chazovi Daviesovi po jeho nebezpečném pádu na Phillip Islandu opravdu vhod a britský jezdec je na nejlepší cestě k tomu, aby se postavil na start závodu v Imole.

Chaz Davies vyhrál sice vloni titul mistra světa supersportů, ovšem jeho závodní premiéra v superbicích začala velkou smůlou. Jezdec s motocyklem Aprilia havaroval ve druhé australské kvalifikaci a zlomil si levé zápěstí a loket. Momentálně se mu už ale daří lépe: "Jsem názoru, že jsme během dvou týdnů udělali velký pokrok. Jsem skoro šťastný a nemohu si více přát", řekl Davies na oficiálních stránkách WSBK.

"Zápěstí mě sice bolí a je opuchlé, ale časově se v léčení nacházíme dle plánu. Dostal jsem snímatelnou sádru, a tato byla před několika dny odstraněna. Mohu zápěstím pohybovat a kosti srůstají. Dlaní sice nemůžu doposud moc dělat, ale je to stále lepší", doplňuje dále Davies.

Rovněž loket, který je zpevněný třemi šroubky a destičkou, se zahojuje a tak Welšan nevidí žádný důvod, proč by nemohl v Imole startovat.
"Zatím vše probíhá dle plánu a jsme na dobré cestě. Zřejmě nebudu ještě 100% fit a budu mít bolesti, ale chci v Imole závodit. Měl jsem opravdu obrovské štěstí, že mezi Phillip Islandem a Imolou byla čtyřtýdenní závodní přestávka. Tato dlouhá pauza, myslím že nejdelší v seriálu vůbec, je pro nás všechny (Davies nezapomíná na své zraněné kolegy Eugene Lavertyho, Davida Saloma, Leona Haslama - pozn. Bosso) opravdu štěstím a nemohla přijít v lepším časovém okamžiku", je názoru jezdec Aprilie týmu ParkinGO.

Mistr světa supersportů přes neúspěšný začátek sezóny neztratil nic na své motivaci: "Byl jsem opravdu šťastný, když jsem poprvé seděl na superbikovém motocyklu. Mohl bych sice popsat celou stránků různých důvodů, proč jsem nebyl konkurenceschopný, ale byl jsem spokojen s tím, jak se vše postupně odvíjelo. Na konci každého tréninku jsem si myslel, že to vše probíhalo dobře a užíval jsem si to. A po každém dalším vyjetí z boxu při novém tréninku jsem byl nejpozději ve třetím kole opět o nějakých pár desetinek rychlejší. A vše se zdálo pořád lehčí a lehčí. Není ale vůbec jednoduché najít tu správnou rychlost na tak těžké trati, jako je Phillip Island". 

Davies dobře ví, že tato nová výzva na něho klade větší nároky, neboť na superbikovém motocyklu musí dávat pozor na řadu nových věcí: "Chtěl jsem se dostat do Superpole, to byl můj cíl. Myslím si, když jsem porovnával naše zajížděné časy v tréninkovém runu, tak by jsme v závodech dojeli mezi šestým a desátým místem. A to by bylo pro začátek skvělé, ovšem k tomu jsme se nedostali. Nejen já, ale i mechanici se stále ještě učíme".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist