Davies: Zklamání z rozhodnutí ředitelství závodů

Brit Chaz Davies není se svým výkonem na domácím závodě - pouze 14. a 7. místo - sice úplně spokojen, ale ještě více ho štve neprofesionální rozhodnutí ředitelství závodu ve druhé superbikové jízdě.

Podíváme-li se zpětně na závod v Silverstone, tak je celkem jasné, že počasí sehrálo velkou roli a jen těžko se dá hovořit o nějakém férovém závodění. O výsledku rozhodovalo víceméně štěstí spojené s tím, jak kdo byl ochoten riskovat, tedy více či méně. Domácí jezdec Chaz Davies (GB/Aprilia), stále ještě úřadující mistr světa supersportů, kromě těchto už jmenovaných komponentů nechápe vůbec rozhodnutí ředitelství závodů ve druhé superbikové jízdě a především proč byly vyhlášeny výsledky takové, které se nakonec objevily jako konečné:

"Celkem jsem spokojen s výsledkem, ale vůbec ne s rozhodnutím ředitelství závodu", říká jasné pilot týmu ParkinGO a pokračuje: "Na konci jsem nevěděl, zda jsem skončil pátý, šestý nebo sedmý", naráží Chaz Davies na rozpoluplné rozhodnutí ředitelství závodu, zařadit do výsledků ještě jezdce, kteří spadli v 8. kole, tedy dle něho konkrétně Maxime Bergera (F/Ducati) a Carlose Checu (E/Ducati), kteří byli nakonec klasifikování jako 5., resp. 6. a tedy před Daviesem.
Domácí závod se ostatně pro tohoto Brita nevyvíjel od samého začátku vůbec dobře. Druhý kvalifikační trénink strávil Davies povětšinu ve svém boxu a v prvním závodě zvolil jeho tým špatné obutí a výsledkem bylo až 14. místo: "Měli jsme mechanický problém, takže jsem skoro nejezdil", říká o kvalifikaci 25-letý jezdec z Knightonu a dále vysvětluje: "V prvním závodě jsem se rozhodl konzervativně a sice pro intermediální pneumatiky. Ovšem povrch tratě byl skoro po celý závod suchý, takže jsem získal pouze 2 body. A nechci rozhodně lhát, očekával jsem od domácího závodu rozhodně více."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist