Davide Giugliano nenastoupí do závodu v Austrálii

Italský závodník stáje Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team Davide Giugliano zaznamenal v předsezonních testech výborné výsledky, bohužel osudným se mu stal závěrečný dvoudenní test na Phillip Islandu. V pondělí Ital havaroval v jedenácté zatáčce a výsledkem jsou zlomeniny obratle. Nejdřív to vypadalo na stop jen pro závod v Austrálii, ale poslední prognóza hovoří o devadesáti dnech léčby, což by pro Giugliana nebyl optimální vstup do sezony.

Po nehodě Davide Giugliano sice nejdřív zamířil zpátky do boxů, ale už o něco později podstoupil vyšetření v Alfred Hospital v Melbourne. Tam také přišli na frakturu obratle L1 a L2. Jeho účast ve víkendovém závodě nejdřív zůstávala s otazníkem, ale tým pak definitivně oznámil, že do závodu v Austrálii nastoupí pouze s Chazem Daviesem.

„Nebude snadné absolvovat první dva závody jako divák,“ uvedl Davide Giugliano. „Je to velká škoda, protože jsem se s motorkou cítil dobře a práce na jejím dalším rozvoji, kterou jsme tu začali, pokračovala opravdu dobře. Co na to říct. Naštěstí můj zdravotní stav není tak vážný a to je to nejdůležitější.“

Bohužel to Ital ještě netušil, jaký bude finální verdikt lékařů, kteří po jeho odchodu z nemocnice určili délku léčby na devadesát dní. Davide Giugliano se nyní vrací zpátky do Itálie, kde se setká se svými lékaři a společně budou koordinovat další postup.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist