David Checa nepojede ani ve Valencii

David Checa nepojede v barvách týmu Yamaha GMT94 ani třetí závod mistrovství světa supersport.

Američan Kenny Noyes, narozený ve španělské Barceloně, nahradí při třetím závodě Mistrovství světa Supersport Španěla Davida Checu, který ani ve třetím závodě letošní sezóny nenastoupí za tým Yamaha GMT94. Zatímco při prvních dvou závodech této sezóny zabránilo ve startu Davidu Checovi jeho zraněné zápěstí, tentokrát se závodu nezúčastní z důvodu termínové kolize supersportového závodu ve Valencii se závodem 24 hodin Le Mans, ve kterém David Checa nastoupí opět v barvách svého mateřského týmu GMT94.
V prvních dvou závodech nahradil Checu Australan Anthony Gobert, jenž tentokrát nastoupí ve Valencii s divokou kartou do závodu třídy Superbike. Francouzský tým proto sáhl do svých rezerv, ze kterých vytáhl Kennyho Noyese, jenž byl týmem určen jako záložní jezdec již na konci loňské sezóny. Američan jezdí již několik let španělský šampionát, kde je aktuálně v týmu Folch Yamaha, za nějž nastoupí s motocyklem Yamaha YZF R1 do tamního mistrovství třídy Formula Xtreme. Kenny se ve Španělsku narodil a žil v něm do svých čtrnácti let. Poté dnes šestadvacetiletý jezdec odešel do USA, kde nastoupil a později i vyhrál šampionát Formula USA Pro Singles National Dirt Track Series (v roce 2000). Od roku 2001 je zpět ve Španělsku, kde se nejprve radoval z vítězství v nižším, superstockovém šampionátu (2003) a v loňském roce i ze stejného úspěchu španělské vytrvalecké série National Endurance Cup, což mu přineslo i místo náhradního jezdce týmu Yamaha GMT94.
"Poté, co jsem v loňském roce skončil druhý v závodě Mistrovství světa Endurance na okruhu v Albacete, kde jsem startoval za tým Folch Yamaha, zařadila mne Yamaha France na seznam svých záložních jezdců," říká Kenny Noyes. "Domníval jsem se, že Davida i pro Valencii nahradí Anthony. Jsem ovšem velmi rád, že dostanu šanci jezdit na motocyklu z mistrovství světa. Od roku 2001 jsem na šestistovce nejezdil, a tak to bude pro mne velká výzva, ale těším se na ní."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist