Další start v Mistrovství Světa je na spadnutí

Michal Filla by se o posledním zářijovém víkendu měl objevit v barvách českého týmu K+L Intermoto na trati nedaleko Italské Vallelungy, kde se uskuteční předposlední závod letošního Mistrovství světa třídy Supersport, konaného v rámci seriálu WSBK.

Michal Filla se dokázal hned ve své první sezoně na čtyřtaktním motocyklu zařadit mezi nejrychlejší jezdce Mistrovství Evropy. Zde si před posledním závodem drží 4.místo s odstupem pouhých deseti bodů na vedoucího jezdce šampionátu. Na divokou kartu pak při domácím závodě Mistrovství světa třídy Supersport vybojoval 23.pozici. Hlavním cílem Michalova snažení je ovšem start v celém seriálu a on sám je připraven se o možnost startů v Mistrovství světa za řídítky závodního motocyklu kdykoliv poprat.
Celé této akci předcházelo několik jednání, ze kterých nakonec prozatím vzešla spolupráce pro nadcházející italský závod. Pro brněnského jezdce je to velká příležitost, ke které mu také pomohla podpora jeho partnerů.
Michal se na této trati neobjeví poprvé, letos se zde představil již jednou a to když na konci května absolvoval svou čtyřtaktní premiéru v Mistrovství Evropy. V tomto úvodním podniku ME zde vybojoval 7. místo.
Minulý týden absolvoval Michal Filla krátké testování na Brněnské trati, které by mělo v začátku pomoci se základním nastavením motocyklu Honda, který bude v týmu K+L Intermoto sedlat.
Michal Filla: „Je to pro mě velká příležitost a budu se jí snažit využít co nejlépe. KL Intermoto má perfektně připravené stroje a pánové Kubíček a Látr mi dali velmi dobré podmínky. Chtěl bych jim za to opravdu moc poděkovat, je to pro mě velký okamžik mé jezdecké kariéry a věřím že nezklamu. Udělám pro to maximum. Samozřejmě patří dík i všem mým partnerům a sponzorům kteří se vždy snažili stát při mě a podporovali mě.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist