Dall´Igna: Camier je budoucím mistrem světa

Ředitel závodního oddělení Aprilia Gigi Dall'Igna si myslí, že jejich současný tovární jezdec Leon Camier se stane v budoucnu mistrem světa superbiků.

Po třech letošních podiových umístěních - naposled v Aragónu - je britský tovární jezdec Aprilie Leon Camier sice aktuálně pátý v tabulce  šampionátu, ale stále mu ještě chybí to hlavní, tedy první vítězství. Bez technických problémů, zbytečných pádů a chyb mohl být tento 24-letý Brit ještě o nějaké to místo více vpředu. Ale Camier jede teprve svou druhou sezónu ve světovém šampionátu, takže je vlastně ještě skoro nováčkem.

"Doposud nejsem ještě tak daleko, abych se cítil na to, vyhrát závod", říká sebekriticky Camier a dodává: "Ale čím je sezóna delší, tak získávám stále větší a větší sebedůvěru. Určitě jdeme tím správným směrem, ovšem nejde to tak rychle, jak bych si sám  představoval. Pokud totiž u nějakého jezdce, jako u mě v této sezóně, se tolik věcí nepodaří, tak začne sám o sobě pochybovat. Jistě, tlak na mě je teď pochopitelně větší, než vloni. Ale doufám, že lidé také vidí, co se mně při několika závodech přihodilo. Dobrý výsledek totiž velmi rychle zapadne do stínu neúspěchu".
"Leon dělá chyby a bohužel někdy ve špatném časovém okamžiku", naráží Dall´Igna na Camierovy pády během Superpole v Misanu a vysvětluje: "Na Milleru a v Misanu byl v kvalifikaci hodně rychlý, ale vše přišlo nazmar v Superpole. Při normálních suchých podmínkách má ale Leon dostatek rychlosti, aby jezdil v absolutní špičce. Je v něm hodně potencionálu a má všechny předpoklady, aby se stal jednou mistrem světa. Proč ale dělá stále zbytečné chyby, to opravdu nevím. Leon musí na sobě více sám zapracovat. Pokud se mu podaří tyto problémy odstranit, tak může určitě bojovat o titul mistra světa. Ne letos, ale v budoucnu!"  
"Podiová umístění jsou sice skvělá, ovšem já nyní čekám na své první vítězství. Musím ale přestat dělat zbytečné chyby", říká tento nadějný britský jezdec. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist