Čtvrtý podnik MS Superbiků – Imola

Kapitoly článku

Superstock 1000 – preview

Seriál světového poháru má za sebou teprve dva závody, protože jezdců litrových stocků nezávodili v Austrálii. V čele průběžného hodnocení je Argentinec Leandro Mercado (Barni Racing Team), který si v prvním aragonském kláni zajel pro plný počet bodů a v tom druhém byl na dráze Assenu pátý, což mu nyní s šestatřiceti body stačí na první příčku, ale jen s třemi body náskoku před druhým v pořadí Lorenzem Savadorim (Team Pedercini). Na třetí pozici je s dvaatřiceti body Holanďan Kevin Valk (MTM Racing Team), vítěz domácího podniku v Assenu.
Český závodník Ondřej Ježek (Barni Racing Team) v prvním závodu sezony nebodoval, protože měl problém s vadnou pneumatiku kvůli níž musel zajet zpátky do boxu na výměnu. Ve druhém klání v Assenu si už brněnský jezdec spravil chuť, třebaže to nebyl vůbec snadný závod. Jelo se v dešti, na mokrém povrchu a udržet motorku ve svislé poloze vyžadovalo velké úsilí. Ondřej Ježek to ale všechno zvládl a nestačil pouze na domácího borce Kevina Valka. Dvacet bodů za druhé místo v cíli mu nyní stačí na průběžnou pátou pozici.

V Assenu došlo ke zranění klíční kosti u Karla Peška (Moto LG Racing), takže český závodník v Imole nebude závodit a u slovenské stáje ho nahradí Tomáš Svitok, který v minulosti už s týmem závodil a letos je týmovým mechanikem.

Průběžné hodnocení třídy Superstock 1000ZDE

Průběžné hodnocení třídy Superstock 600ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist