Čtvrtý podnik MS Superbiků – Assen

Kapitoly článku

MS Supersport – Preview

V mistrovství světa supersportových motocyklů je po úvodních třech kolech seriálu turecký závodník Kawasaki Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puceti Racing). Turek má ve výsledcích vzestupnou tendenci, když po šestém místě z Phillip Islandu bodoval druhým místem v Thajsku a naposledy závod v Aragonii vyhrál. Na kontě má pětapadesát bodů a náskok třinácti bodů na druhého jezdce v pořadí.

Tím druhým jezdcem je Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres). Američan závodí v barvách české stáje z Hradce Králové a také jeho výsledková bilance má vzestupnou tendenci. V Austrálii byl desátý, ale už v Thajsku a Aragonii vybojoval třetí a druhé místo na stupních vítězů. Cílem je nyní pro Američana závod supersportů vyhrát.
Vítěz domácího podniku v Buriramu Ratthapark Wilairot (Core Motorsport Thailand) už neměl takové štěstí v Aragonii, kde závod nedokončil, což jej stálo vedoucí pozici v průběžném hodnocení. Thajec má na kontě šestatřicet bodů a na druhého Američana Jacobsena ztrácí šest bodů.

Na čtvrtém místě je britský jezdec Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda) jehož dosud nejlepším výkonem je třetí místo z úvodního podniku v Austrálii. V Aragonii byl posledně čtvrtý, ale s víc jak šesti sekundami ztráty na třetího v cíli Smithe z Pata Hondy. První pětic uzavírá Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse), který jako pátý dokončil závod na MotorLand Aragónu, což se ale nedá říct o jeho týmovém kolegovi.
Francouz Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) je průběžně osmý a pořádně frustrovaný dosavadním průběhem. Jak v Thajsku, tak v Aragonii musel odstoupit v době, kdy vedl závodní pole a to kvůli technickým problémům jeho motocyklu. Na kontě má stále stejných pětadvacet bodů, které získal v únoru vítězstvím v Austrálii. Bude zajímavé Francouze sledovat, protože pokud závod nedokončí ani v Assenu, šance na titul už budou hodně nízké.

Druhý člen týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Lucas Mahias je v průběžném hodnocení dvanáctý. Francouz byl v Aragonii blízko možnosti skórovat body umístěním na stupních vítězů, ale po chybě havaroval a závod nedokončil.
S Hondou české stáje SMS Racing závodí německý závodník Kevin Wahr jemuž v průběžném hodnocení patří sedmnáctá příčka. První čtyři body tým získal v Thajsku, další čtyři si připsali na MotorLand Aragónu. Němec má na kontě osm bodů stejně jako šestnáctý Kolumbijec Martin Cardenas.

MS Supersport – průběžné hodnocení:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 55
2 - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 42
3 - R. WILAIROT - HONDA - 36
4 - G. REA - HONDA - 35
5 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 31
6 - K. SMITH - HONDA - 29
7 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 26
8 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 25
9 - R. ROLFO - HONDA - 24
10 - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 16
11 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 15
12 - L. MAHIAS - KAWASAKI - 13
13 - M. FACCANI - KAWASAKI - 13
14 - R. WILAIROT - HONDA - 11
15 - F. MENGHI - YAMAHA - 10
16 - M. CARDENAS - HONDA - 8
17 - K. WAHR - HONDA - 8
18 - R. RUSSO - HONDA - 5
19 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
20 - G. SCOTT - HONDA - 4
21 - A. IVANOV - YAMAHA - 3
22 - A. WAGNER - YAMAHA - 3
23 - M. RAMIREZ - YAMAHA - 2
24 - L. MORCIANO - HONDA - 1
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist