Clementi nazpět v MS-Superbike

37-letý Ital Ivan Clementi startoval v uplynulých sezonách především v domácím superbikovém šampionátu, ačkoliv v sezonách 2001 až 2008 byl i pravidelným účastníkem MS-Supersport a Superbike. Nyní s týmem HTM Corse zkouší comeback v superbikovém šampionátu na motocyklu BMW.

"Jsem opravdu hrozně rád, že ještě jednou mohu startovat v mistrovství světa. Jen díky mému týmovému šéfovi Dariu Zanellovi a šéfmechanikovi Marcu Frisonovi se nám podařilo dát dohromady budget pro start v šampionátu", řekl pro mondosuperstock.com před začátkem sezony italský pilot.

HTM Corse se zúčastní prvního testu v Jerezu koncem ledna. V týmu se ale uvažuje i o druhém pilotovi: "Druhý pilot by nám mohl velmi pomoci. Tým je v kontaktu s BMW a s jezdcem Sylvainem  Barrierem, ale doposud není nic rozhodnuto", říká Clementi, který je v provizorní startovní listině mezi 18 doposud přihlášenými a potvrzenými piloty MS-SBK 2013.

   

Zkušený Ital má na svém kontě v sezonách 2001 a 2008 celkem 22 startů v SSP, v letech 2002 - 2006 se potom zúčastnil celkem 116 jízd ve SBK. Nejlépe skončil v SSP jako 9. v Misanu (2008 - Triumph), ve SBK dojel 7. v Assenu 2003 a 8. v Sugu stejného roku (Kawasaki). V MS-Superbike  se celkově nejlépe umístil 2004, když skončil 12. (Kawasaki).

V CIV je úřadujícím superbikových vicemistrem 2012, když druhý skončil za Baioccem (ten odešel do BSB) a Clementi má na svém kontě dvě loňská vítězství a jezdil za tým BMW Asia Competition.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist