Chování jezdců Kawasaki nebylo fér, zní od šéfa Ducati

Poslední závod sezony jeli jezdci superbikového šampionátu WorldSBK v neděli večer pod světly katarského okruhu v Losail. O titulu mistra světa už rozhodl první sobotní závod, druhé klání mělo určit, kdo bude vicemistrem světa. O celkové druhé místo usiloval Tom Sykes a třetí Chaz Davies. Oba jezdce v tu chvíli dělilo jen sedm bodů.

Velšan Chaz Davies neprohrál posledních pět závodů a v sedle Ducati chtěl vyhrát i ten poslední, šestý v řadě. Krátce po startu šel do vedení a bylo jasné, že si jede pro vysněný triumf, jenže klání zastavily červené vlajky a začínalo se od začátku. Po restartu musel Chaz Davies skutečně zabojovat, aby si jízdou bez chyb vedoucí pozici udržel a závod přeci jenom vyhrál.

Jenže ani to mu nepomohlo k celkové druhé příčce v šampionátu. Důvodem byl fakt, že v posledním kole závodu Jonathan Rea natolik zpomalil, aby před sebe pustil týmového kolegu Toma Sykese, jenž právě body za druhé místo k titulu vicemistra potřeboval. Je to samozřejmě velice sporný moment a Rea ho rozhodně nemusel dělat až tak do očí bijícím způsobem, protože to pochopitelně vyvolalo i negativní reakce.

Samozřejmě se to nelíbilo nikomu u Ducati a její šéf Claudio Domenicale na toto téma řekl: „Tento víkend byl o to víc mimořádný díky dvěma vítězstvím Chaze Daviese a jeho Panigale R Superbike. Vyhrál šest závodů v řadě a jen o vlas mu uniklo druhé místo v šampionátu, o které přišel rozdílem dvou bodů kvůli spornému a jistě nesportovnímu chování jeho soupeřů v posledním kole nedělního závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist