Checa se těší do Brna

Carlos Checa chce o víkendu v Brně dojet lépe než v minulém roce, kdy se spletl ve výběru pneumatik a říká: "Letošní potenciál máme vyšší než vloni".

Carlos Checa vede s náskokem 43 bodů před Maxem Biaggim mistrovství světa superbiků. Ovšem Španěl je v letošním roce se svou Ducati hodně silný a prakticky by se dalo říci, že se pohybuje od vítězství k vítězství. V Brně ale nepatří Checa k těm nejúspěšnějším jezdcům, naopak jeho největší soupeř Max Biaggi jednoznačně ano. Ovšem Checa chce v Brně zaútočit a je si jistý, že se správnými pneumatikami zajede na Masarykově okruhu lépe, než vloni.
"Byl jsem zde v závodech superbiků také už na podiu (s Hondou 2009 - pozn. Bosso) a mám rád tento okruh. Je to historická trať a vždy si užívám závodění na ní. V posledním roce jsme zde neměli žádný dobrý závod, ale to mělo co do činění se špatnou volbou pneumatik. Myslím si, že letos zde máme opravdu dobré šance na přední umístění. Samozřejmě, že zde máme nevýhodu kvůli výkonu našeho motoru, především do kopce a na rovinkách. Jsem si ale jistý, že naše práce během celého roku nám pomůže i zde", říká před závodním brněnským víkendem Checa.
Vloni zde dojel Carlos Checa s motocyklem Ducati devátý a šestý, ovšem letošní sezóna je v jeho podání úplně jiná než ta loňská - ze 14 závodů totiž zkušený Španěl 8x vyhrál, 3x skončil třetí a pouze v Aragónu po pádu nebodoval, když jako nejhorší umístění si zapsal 9. a 10. místo v Monze. Kromě toho vyhrál jezdec týmu Althea Ducati Racing 4x kvalifikační Superpole.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist