Checa: Monza bude pro Ducati hodně těžká

Carlos Checa si nedělá před Monzou žádné iluze. Mistr světa totiž ví velmi dobře, že Ducati nebude na okruhu s dlouhými rovinkami tím nejlepším motocyklem. Takže jeho cílem není porazit doposud vedoucího Maxe Biaggiho, nýbrž ztratit co nejméně bodů na své největší konkurenty s motocykly Aprilia a BMW.

Pokud je na okruhu, umístěném v královském parku v Monze, nějaký hodně důležitý prvek, tak je to Top-Speed. To znamená, že čtyřválce mají vůči svým dvouválcovým konkurentům obrovskou výhodu a to znamená samozřejmě i to, že obhájce titulu mistra světa Carlos Checa nebude patřit ke žhavým favoritům, naopak se bude muset spokojit s pozicemi ve druhé části startovního pole. To si samozřejmě zkušený Španěl velmi dobře uvědomuje, neboť problémy z minulosti má ještě v paměti. Ani ve své nejlepší sezóně 2011 - z 26 jízd celkem 15 vítězných dojezdů do cíle a k tomu ještě 6 dalších "beden" - totiž neskončil jezdec týmu Althea Racing v Monze lépe, než na místech devět a deset.
"Je nám jasné, že Monza je zřejmě v kalendáři SBK pro Ducati tím nejtvrdším závodem vůbec. Ostatně to už víme ze závodů našeho týmu na tomto okruhu v posledních dvou sezonách. Pojedeme prostě co nejlépe, abychom zde získali co nejvíce bodů, ale dobře víme, že v tento závodní víkend jde především o to, udržet škody v rámci možností a moc neztratit. Dvě umístění v Top-10 by byla dobrá a pokud by se nám podařilo skončit v Top-5, tak by to pro nás bylo jako vítězství", říká celkem jasně zkušený Checa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist