Černý den týmu Winston Ten Kate

James Toseland i Karl Muggeridge včera ve Valencii havarovali, Australan při havárii utrpěl zlomeninu dvou obratlů a bude minimálně měsíc mimo hru.

Černý den prožil včera na okruhu Valencia modrobílý tým Winston Ten Kate Honda. Již během první půlhodiny ranní části testování havarovali oba jezdci holandského týmu a oba byli ihned převezeni do lékařského centra okruhu Ricardo Torma. Zatímco James Toseland se při divokém smyků „pouze“ silně udeřil do hlavy, Karl Muggeridge skončil ve valencijské nemocnici se zraněním páteře. Australský jezdec nyní dle prvních zpráv bude měsíc mimo hru, zcela určitě tak přijde minimálně o závod ve Valencii, který se jede již za tři týdny.
Dr. Corbascio – ošetřující lékař K. Muggeridge
Rentgen v nemocnici ukázal zlomeninu dvanáctého obratle páteře a druhého bederního obratle. Jsou to dva velmi důležité obratle, proto si myslím, že Karl nebude moci usednout na motocykl minimálně čtyřicet dnů. Zcela jistě nepojede závod ve Valencii a po další lékařské kontrole se rozhodneme, zda nastoupí v Monze během prvního, květnového víkendu. Po celou dobu rekonvalescence bude muset mít Karl speciální dlahu, která mu znehybní zraněné obratle.
Karl Muggeridge
Nebyl to nejlepší den mého života, ale myslím si, že takovéto věci se v tomto oboru stávají. Hned jsem věděl, že jsem zraněný, protože bolest byla dost silná. Vše co nyní můžu dělat, je odpočívat a doufat, že se vrátím co nejdříve. Zítra navštívím specialistu ve Švýcarsku a zjistím, jaký je aktuální stav. Chtěl bych poděkovat lékařům z Mobilní kliniky, kteří mě dnes pomohli.
James Toseland
Byl to opravdu obtížný test. Během testování jsem měl několik problémů a opravdu nemám dobré nastavení stroje pro dlouhé zatáčky, to jsou místa, kde ztrácím. To, že Bayliss udělal 1:33,7, je docela neuvěřitelné. On tuto dráhu opravdu musí dobře znát, byl zde na pódiu i v MotoGP. Se závodními pneumatikami ho mám ještě na dosah, ale s kvalifikačními pneumatikami jezdí úžasně. Musím proto pilně pracovat, abych zlepšil svůj výkon. Dnes ráno jsem měl velkou havárii, cítil jsem se, jako kdybych dostal ránu od Mika Tysona (poznámka – bývalý americký boxer). Měl jsem štěstí a již se cítím lépe. Doufám také, že i Karl se bude brzy cítit lépe.
Ronald Ten Kate – šéf týmu
Hodně špatný konec testování, kdy jsme měli dva jezdce v lékařském středisku již po polovině ranního testu. V té době měla dráha nejlepší podmínky a naneštěstí jsme je nemohli využít. James dostal velkou ránu do hlavy, což ho ovlivnilo i pro odpolední testování. Karl ovšem utrpěl ještě vážnější zranění a má zlomený obratel, ale za měsíc by měl být zpět. Stalo se to ve vyjížděcím kole, kdy nejel naplno. Žádný z našich jezdců nepoužil ráno kvalifikační pneumatiky a to je také důvod toho, proč jsme tak trochu vzadu ve výsledkové listině. Většina problémů z prvních dvou dnů byla téměř vyřešená a tak si jsem jistý, že by oba naši jezdci byli mezi nejlepší pěticí.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist