Čas teď nemá Alex Lowes na své straně

Britský závodník Yamahy Alex Lowes si v závěrečném posezonním testu způsobil zranění ramene, které ho vyřadilo z posledních dvou dnů zkoušek na jihu Španělska a pravděpodobně také ovlivní jeho úvodní část letošního ročníku mistrovství světa superbikových motocyklů.

Koncem listopadu tým Pata Crescent Yamaha testoval v Jerezu s jezdci Sylvainem Guintolim a Alexem Lowesem. Yamahu si Brit velmi chválil, ale hned první den Lowes havaroval a pádem si vykloubil levé rameno. Po ošetření přímo v Jerezu zamířil do Velké Británie, kde vyhledal specialistu, který určil postup jeho léčby.

V této chvíli tu jsou ale jisté obavy, aby Alex Lowes byl pro lednový dvoudenní test v Jerezu (26/27.1.) v kondici. „Dělám co je v mých silách, abych byl připraven na Phillip Island, ale budu muset zvážit, zda dokážu jezdit v testech, které jsou už koncem ledna,“ uvedl bývalý šampion BSB pro britský BikeSportNews.com.

„Je mi jasné, že stoprocentní co se týče rychlosti nebudu, ale bude třeba se rozhodnout, zda je v mých silách ohodnotit cokoliv z novinek pro Austrálii. Je to hodně o trpělivosti a myslím, že první dva podniky by mohly být pod jistým omezením. V posledních dvou letech jsem se v tomto ohledu ale mnoha věcem naučil.“

Sezona World SBK 2016 startuje v Austrálii úvodním podnikem s termínem 26. až 28.února.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist