Camier chce zopakovat loňské podium

V roce 2010 dojel tovární jezdec Aprilie Leon Camier v Silverstone na podiovém umístění. Tento svůj úspěch chce britský jezdec o víkendu zopakovat.

Kentský jezdec Leon Camier skončil vloni ve druhém závodě v Silverstone na třetím místě, když do závodu odstartoval až ze 16. pozice. Tímto místem naplnil naděje britských fanoušků a dokompletoval tak kompletní britskou bednu. Vedle něho stáli ještě vítězný Cal Crutchlow (Yamaha) a druhý v cíli Jonathan Rea (Ten Kate Honda).
Leon Camier je v současné době v celkové klasifikaci na 6. místě o pouhé tři body za svým krajanem a vicemistrem světa Leonem Haslamem a chce ho pochopitelně po Silverstone předstihnout. "Moc se těším na trať a na všechny novinky. Paddock a boxy vypadají fantasticky.  Silverstone byla vždy jedna z mých nejoblíbenějších tratí. Je rychlá a plynulá. A na hodně místech se dá předjíždět, takže to odpovídá charakteru mého závodění.", říká tovární pilot Aprilie. 

"Už jsem musel absolvovat několik závodů ze zadních pozic, kdy jsem se musel prokousávat dopředu. A právě jedním z nich, na který se hodně pamatuji, byl Silverstone 2010. Startoval jsem ze 16. místa a po závodě jsme měli kompletní britské podium, což se nedá zapomenout. Diváci byli fantastičtí, a ohromně mně fandili. Bylo to skoro surreální. Doufám, že i tento víkend budeme schopni nabídnout divákům pěkné show", říká dále před startem domácího závodu Leon Camier. 
Camier se během roku a půl závodění ve světových superbicích dostal pouze šestkrát na podium a proto je stále jasně ve stínu Maxe Biaggiho. "Pokud ale chci vystoupit na slunce, tak ho musím začít porážet", říká nepsané pravidlo všech motocyklových týmů britský pilot Leon Camier.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist