Byrne: Zatím nic nemám

Ačkoliv si jsou všichni zajedno, že Shane Byrne (32) patří mezi Top jezdce superbikové šampionátu, tak je tento Angličan na rok 2010 stále bez smlouvy.

Kousek po kousku se dveře pro Shane Byrneho pomalu přivírají. Podívejme se na jeho možnosti podrobněji:

Kawasaki: Už není volné místo!

"Po Imole jsem dostal nabídku, ale s některými detaily jsem nesouhlasil. Během Magny Cours se mnou mluvil hodně dlouho Yoda, ale od té doby se neozval", řekl ještě včera Shane Byrne. 

A my už víme proč: Týmovým kolegou Chrise Vermeulena bude totiž Byrneho krajan Tom Sykes. 

Ten Kate Honda: Ani zde už místo není, Jonathan Rea a Max Neukirchner jsou fix.

"Nevěděl jsem, že tam bylo volné místo. Škoda! A když jsem konečně s týmem mluvil, tak už bylo pozdě", přiznal Byrne. "Přitom já sám mám velmi dobrý vztah k Ronaldu Ten Katemu, ale v tu dobu už probíhala jeho jednání s Maxem Neukirchnerem a byla hodně daleko. Chápu jejich rozhodnutí, Max má hodně zkušeností, a to i na Hondě (Neukirchner jel na Klaffi Hondě MS 2005 - pozn. red.) a na čtyřtaktu je hodně rychlý.  Ovšem Ten Kate mě hned po podepsání smlouvy s Maxem informoval, že už žádná možnost pro mě není. Možná snad v budoucnu."


Aprilia: Zde možnost existuje. Doposud má smlouvu jen Max Biaggi.

"Ano, vedu s nimi diskuzi. Vím, že mě mají na listině, ovšem bohužel né úplně nahoře. Myslím si, že si Aprilia nechá ještě trochu času na své rozhodnutí. Když jsem jezdil na Aprilii, tak jsem z toho měl opravdu radost. Jsem přesvědčen, že jsem schopen pro Aprilii zajet velmi dobré výsledky", vysvětluje doposud 9. jezdec tabulky MS. 

Na této listině jsou úplně nahoře jména jako Leon Camier či Alex De Angelis.

Ducati: Ano, zde je velká šance.

Obě dvě místa v továrním týmu jsou obsazena: Noriyuki Haga a Michel Fabrizio. Shane Byrne je ovšem zapsán na listině pro jedno místo v satelitním týmu Ducati: "O víkendu budu mluvit v Portimao s Davide Tardozzim, abych zjistil, kde je ještě volné místo a hlavně, jaký budget má ten, který tým", doplňuje dále Byrne a říká, že: "Přednost bude mít u mě ten tým s nejlepším nabídnutým motocyklem. Všechny týmy se pochopitelně budou snažit přes zimu svůj "balíček" vyvíjet a zlepšovat. Ducati by mě ráda viděla na svém motocyklu v roce 2010", ví dobře britský jezdec Byrne. 

Ducati ovšem prohlásila, že v příštím roce pojedou ve všech třech  satelitních týmech celkem pouze tři motocykly. Přitom Carlos Checa už má podepsáno v týmu Althea Ducati!, a nikdo zatím neví, jaká je finanční situace v týmech DFX, Sterilgarda a Guandalini - jestli tedy vůbec pojedou. 

Kromě Byrneho má velkou šanci na jedno z těchto míst i náš Jakub Smrž. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist