Brett McCormick pojede superbiky

Dalším pilotem v kubatuře superbiků našeho týmu Effenbert Liberty Racing bude kanadský šampion této kubatury Brett McCormick.

Volný superbikový motocykl Ducati 1198R pojede v týmu Effenbert Liberty Racing kanadský superbikový šampion Brett McCormick. Bude tak vedle Francouze Sylvaina Guintoliho, našeho Jakuba Smrže a dalšího Francouze Maxime Bergera čtvrtým jezdcem tohoto týmu ve světovém superbikovém šampionátu. Tuto zprávu napsal vždy dobře informovaný italský web gpone a oficiální potvrzení tohoto přestupu ze strany vedení týmu Effenbert Liberty Racing se dá očekávat v nejbližších hodinách. 
20-letý Kanaďan McCormick vyhrál vloni s motocyklem BMW šest ze sedmi závodů kanadského superbikového šampionátu a účast v letošním světovém šampionátu mu umožnila pneumatikářská firma Pirelli, která je také výhradním dodavatelem pneumatik v národním šampionátu Kanady.

McCormick testoval superbikový motocykl našeho týmu už vloni na posezonních testech v Portimau a zajel zde svůj nejlepší čas 1'44.2;, čímž na sebe pozitivně upozornil, neboť nejlepší časy v závodě Sylvaina Guintoliho resp. Jakuba Smrže byly 1'43.453 resp. 1'44.085.
Při privátních testech v polovině února na Phillip Islandu testoval Brett McCormick nový superstockový motocykl Ducati Panigale. 

McCormickovým odchodem do superbiků se zároveň uvolnilo místo vedle Federica Sandiho v Junior týmu Effenbert Liberty v seriálu Superstock FIM Cup 1000, na které si sice "brousí zuby" Raffaele De Rosa - ex-pilot ProRide Honda, dle našich informací je ale jeho angažování pouhým přáním italských novinářských kolegů.

Effenbert Liberty tím bude suverenně největším týmem v šampionátu WSBK, neboť čtyři motorky nenasazuje žádná stáj. Zároveň se tak počet stabilních jezdců v tomto seriálu zvětšil na dvacet pět!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist