BMW nabízí Checovi 800 000 Euro

Přestupový kolotoč superbiků se roztočil do neuvěřitelných otáček. Samozřejmě, že k tomu pomohlo i obvinění šéfa týmu Althea Ducati Genesia Bevilacquy, který je podezřelý z podvodů ve své firmě Ceramica Althea.

Ve zkratce se jedná o podvod firmy Ceramica Althea, patřící majiteli týmu Athea Racing Ducati. Tato společnost dovážela z Číny různé sanitární a keramické zboží a prodávala je pod značkou „Made in Italy“. Dále se jedná o podvod za vyplácení sociálních dávek pro zaměstnance této firmy od INPS (Italian Social Security) za poslední tři roky. INPS tak vznikla škoda přes 2.000.000 Euro.

Genesio Bevilacqua všechna tato obvinění odmítá, navíc nemají dle jeho názoru nic společného se závodní činností týmu Althea Racing. 
Přesto novopečený mistr světa Carlos Checa - doposud nemá podepsanou smlouvu na rok 2012 - reagoval na celou záležitost tím, že chce mít novou smlouvu přímo se závodním oddělením Ducati Corse.

Do přestupové hry ale vstoupila německá továrna BMW a prostřednictvím svého satelitního týmu BMW Motorrad Italia nabídla mistru světa Carlosi Checovi částku 800 000 Euro, pokud pojede s jejím motocyklem BMW S1000RR v příštím roce světový superbikový šampionát. V tomto týmu je volné jedno místo, neboť Eugene Laverty se rozhodl na příští rok pro motocykl Aprilia.

Více aktuálních podrobností na toto téma si můžete přečíst zde.

V Portimau se tak o víkendu dají očekávat hodně zajímavé přestupové šachy, o kterých vás budeme co nejaktuálněji na našem webu informovat přímo z paddocku WSBK, a to pochopitelně i s tím, kdo pojede za český tým Effenbert Liberty Ducati a kolik pilotů bude mít tato stáj v příštím roce na startovním roštu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist