Biaggi: Už nejsem ten nejmladší

Mistr světa superbiků Max Biaggi mluví o svém rodinném štěstí, o rozdílech mezi WSBK a MotoGP, o své budoucnosti a také o svém vztahu k Rossimu.

V telefonní tiskové konferenci - s Johnem Gardnerem, mediálním manažérem okruhu Miller Motorsport Parks - říká Max Biaggi: "Jsem na sebe hrdý, co jsem dokázal. Ale jsou zde lidé, bez kterých bych to celé nemohl uskutečnit. Nejsem už ten nejmladší, a tak nyní přemýšlím hodně o tom, co budu dělat dále. Ovšem každý maličký moment během dalšího závodění si chci užít. A proto jsem nyní závody superbiků opravdu nadšený", tolik tovární jezdec Aprilie, mistr světa superbiků 2010 a vítěz 10 závodů tohoto šampionátu v letošním roce. 

"Když jsem přišel z MotoGP k superbikům, tak jsem najednou poznal v sobě elán, který jsem předtím postrádal. V superbicích se totiž jedná pouze o čisté závody. Když se ráno vzbudíš, tak chceš prostě vyjet na dráhu, závodit a mít z toho radost. Mít radost ze závodění v superbicích není v porovnání s MotoGP tak těžké, neboť tam je dopředu jednoznačně dané, který tým je ve špici schopný konkurence  a kdo se do ní naopak nikdy nedostane. Naopak v superbicích můžeš stát ve druhé nebo třetí řadě, ale přesto můžeš závodit s Top jezdci. Jde prostě o pocit, že vždy můžeš bojovat o vítězství v závodě. Závisí to více na tvém jezdeckém umění, než na motocyklu a celém balíčku, který máš k dispozici", vysvětloval dále po telefonu pětinásobný mistr světa.

Nyní podepsal Říman další dvouletou smlouvu s Aprilií: "Všechny nás to udělalo šťastné. Získaný titul je prostě dodatečná motivace. Když jsem dostal nabídku této smlouvy, tak jsem si vzal nějaký čas k zamyšlení. Jsem sice už pětinásobný mistr světa, ale to mně nestačí. Na straně druhé, mám už rodinu a jednoroční dceru. Během několika týdnů se stanu podruhé otcem. Nebyl jsem si jistý, zda mám dále závodit, neboť moje myšlenky tak budou více u motorek, než u rodiny. Chtěl jsem proto slyšet i názor mé přítelkyně. Když ona souhlasila, tak jsem mohl oznámit radostně Aprilii, že budu dále závodit.", řekl dále Biaggi s tím, že po ukončení kariéry by možná chtěl i nadále u Aprilie pracovat.

V roce 2011 chce tovární jezdec pokračovat v tom, kde zakončil letošní sezónu: "Ovšem nebude to vůbec jednoduché. Přišel Marco Melandri z MotoGP, tedy jezdec, který se posadí na motocykl a hned vyhraje. A i ostatní týmy budou hned na začátku sezóny silné, hodně silné. Jezdci Melandri, Carlos Checa, Jonathan Rea a Leon Haslam budou nejvážnějšími konkurenty, takže nesmím udělat žádnou chybu". 

Proti svým největším rivalům z minulosti sice už Biaggi nechce závodit, přesto sleduje pečlivě i přestup Rossiho k Ducati: "Byla to velká chyba od Ducati, ukončit své závodění v superbicích. Tato kubatura totiž zvýraznila Ducati. Ale my nemůžeme rozhodovat za jiné, nýbrž to jen akceptovat. A co říci k přestupu Rossiho k Ducati? Vale musel jít pryč od Yamahy, nic jiného mu totiž nezbývalo, když bylo jasné, že  Lorenzo bude mistrem světa. Rossi mohl buď skončit se závoděním úplně, nebo si najít jinou výzvu a nějaké řešení. Myslím si, že Ducati bude pro něho velmi dobrým motocyklem. Ale nebude to mít lehké, neboť Ducati už byla v sedle se Stonerem mistrem světa a Rossi tak bude - pokud tedy vyhraje - až tím druhým šampiónem v pořadí." říká dále Biaggi a o svém vztahu k Rossimu dále Biaggi vysvětluje: "Navzájem se pochopitelně respektujeme, ale jsme dva dobří sportovci v jedné zemi. Pokud mám být opravdu upřímný, tak myslím jen na to, jak být ještě lepší a to stejné platí i u něho. Prostě každý si žijeme svůj vlastní život".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist