Biaggi testoval superbikovou Aprilii

Italský šampion Max Biaggi absolvoval další test s Aprilii, tentokrát na okruhu Vallelunga ležícím kousek od Říma. Test proběhl v úterý a jeho cílem bylo vyzkoušet nové komponenty a nastavení strojů týmu Aprilia Racing Team – Red Devils jezdců Leona Haslama a Jordi Torrese. Oba jezdci nové poznatky využijí již příští týden ve druhém podniku sezony v Thajsku s termínem 20. až 22.března 2015.

Pro dvojnásobného superbikového šampiona z let 2010 a 2012 Maxe Biaggiho byl návrat do Vallelungy speciální nejen tím, že si znovu vyzkoušel superbikový motocykl, ale také se vrátil na místo, kde vyhrál svůj první superbikový závod v roce 2007 nebo také po zisku titulu mistra světa v roce 2012 oznámil ukončení své úspěšné závodní kariéry.

„Je to pro mě jako návrat do minulosti,“ prozradil třiačtyřicetiletý Max Biaggi. „Bylo to právě na tomto místě, kde jsem před pár lety oznámil ukončení závodní kariéry. Samozřejmě, že jsem měl po svém příchodu tady smíšené pocity.“
„Na jedné straně je tu obrovská touha jezdit na motorkách a na druhé straně vzpomínky z předchozí kapitoly mého života. Jsou to ale hezké vzpomínky a dokážu o nich přemýšlet s úsměvem,“
pokračoval Max Biaggi, jenž je nyní v roli televizního komentátora pro Mediaset v Itálii, ale také zkušebním jezdcem Aprilie.

„Pomáhám s vývojem superbiku. Pokračujeme v daném programu v jehož průběhu děláme drobné změny. Třeba Thajsko bude celkem záhada s vysokými teplotami, které můžou působit problémy. No a právě z tohoto důvodu se snažíme možným potížím předejít,“ dodal závěrem Max Biaggi.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist