Biaggi: Rozhodovat budou pneumatiky

Ex-mistr světa Max Biaggi sice nemá pohromadě svůj tým na novou sezónu - chybí mu kromě šéftechnika ještě další tři mechanici, naštěstí mu zůstali oba dva specialisté na elektroniku, ale on sám si myslí, že o titulu budou rozhodovat i letos hodně pneumatiky.

Tento rok byl Max Biaggi svědkem velké rychlosti a především konstantních výkonů svého dlouholetého soupeře Carlose Checy, který tak suverénně převyšoval všechny ostatní jeho konkurenty. A italský jezdec si myslí, že ani v roce následujícím se z tohoto pohledu nic nezmění, a pokud chce zaútočit on sám na titul mistra světa, tak musí především porazit tohoto Španěla. A nic na tom dle názoru italského jezdce nezmění ani zvýšení váhy motocyklů Ducati o 6 kg na celkovou minimálku 171 kg.

Hodně vysoko ale hodnotí "římský korzár" dvojici u Němců, tedy svého největšího domácího rivala Marca Melandriho a jeho britského kolegu Leona Haslama: "Už v letošním roce byly u BMW vidět velké pokroky. A nyní na testech v Portimau pracovali na několika věcech najednou, třeba zde také trénovali starty. A vypadalo to velmi zdařile, tedy bez zvednutého předního kola. Kromě  BMW ale bude hodně silná Honda. S Johnnym Reou a Hiro Aoyamou budou hodně rychlí".
V očích Biaggiho ale budou i nadále hrát velkou roli ve vítězstvích a v porážkách pneumatiky. V uplynulé sezóně si většina jezdců na jiných motocyklech než na Ducati stěžovala, že měla k dispozici velmi malý výběr především měkkých pneumatik. Rok předtím totiž většina těchto týmů a jezdců používala právě měkké pneumatiky a ty byly pro ně nyní nedostatkové.   

A tak zatímco čtyřválce a jejich jezdci byli v nevýhodě, tak Checa byl prakticky bez starostí. Španěl si totiž mohl častokrát vybírat i ze dvou druhů měkkých pneumatik, které jiní jezdci Ducati nechtěli nasadit, neboť měli strach, že jim nevydrží celý závod. Ale Checovi vydržely celou závodní vzdálenost. 
"Stále můžeme s Aprilií vyhrávat závody, ale jen tehdy, když budou fungovat také pneumatiky. V roce 2011 jsme měli velké problémy. Jsem opravdu zvědavý, jak to bude v příštím roce. Pirelli mně řekla, že budou pracovat i nadále stejným směrem. To by pro nás znamenalo, že bychom na některých okruzích měli stále velké problémy...", říká ex-mistr světa a tovární pilot Aprilie Max Biaggi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist