Biaggi: "Jen Rossi by byl plnohodnotný nástupce"

Max Biaggi přinesl do MS-Superbike kromě své jezdecké třídy také více fanoušků a větší zájem médií. A jen Valentino Rossi by mohl toto vakuum po Římanovi zaplnit.

Během své dlouhé kariéry v cirkuse GP postavil Max Biaggi okolo sebe zeď, byl posměšně nazýván jako Diva a označován jako arogant. S jeho příchodem do superbikového šampionátu se změnil jeho charakter, z Itala se stal přístupný člověk. Mnozí dokonce říkali, že byl velmi srdečný a milý. Ovšem stále na hodně vysoké úrovni: Ať už šlo o jeho skvělé jezdecké umění, nebo o jeho enormní popularitu.
Jeho ukončení závodní činnosti zanechalo za sebou definitivně obrovskou díru, která se jen těžko bude zaplňovat. A toho si je i samotný Biaggi dobře vědom: "Žádný z aktuálních pilotů nemá za sebou takovou podobnou kariéru, jako jsem měl já", říká Biaggi pro italský sportovní deník Gazetta de la Sport a dodává: "Můj nástupce se vlastně může jmenovat pouze Valentino Rossi, pokud by se rozhodl ke svému přestupu do MS-Superbike".

K tomu ale možná dojde: Už před několika měsíci se objevily zprávy, Valentino Rossi má prý ve své smlouvě MotoGP opční právo, které mu zajišťuje v každém případě účast v superbikovém mistrovství světa. Rossiho poradce Davide Brivio sice tuto fámu dementoval, ale nechal si v každém případě hodně otevřené dveře: "MS-Superbike 2015 bylo diskutováno jako jedna z myšlenek. Taková událost se ale může ze vztahu mezi Valentinem a Yamahou klidně vyvinout. Osobně si myslím, že když Valentino ukončí své závodění v MotoGP, tak mu Yamaha velmi ráda svěří jeden superbikový motocykl".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist