Biaggi chce získat bodový odskok

Max Biaggi a Eugene Laverty se těší na svůj oblíbený okruh Miller Motorsport Park a chtějí toho využít a v celkovém hodnocení udělat rozhodující bodový krok.

Tovární pilot Aprilia Racing Max Biaggi přijíždí díky svým konstantním výsledkům v letošní sezóně - jako jediný totiž bodoval ve všech devíti odjetých závodech - jako lídr k závodnímu víkendu na Miller Motorsport Parku v Salt Lake City. Ovšem jeho náskok je pouhých 5 bodů na továrního pilota Kawasaki Toma Sykese. Takže nějaké předčasné rozhodnutí jako třeba v sezóně 2010, doposud nepadlo.

Ovšem právě závody na okruhu Miller Park by mohly přinést první krok, pokud by se Biaggimu podařil stejný výsledek, jako v jeho mistrovské sezóně. Na to ostatně on a jeho tým spoléhají a doufají: "Závody v USA jsou vždy něco zvláštního, a to i z důvodu jiného časového plánu", říká římský korzár, který stejně jako jeho velký rival Carlos Checa má velmi rád tento okruh a proto si dělá oprávněné naděje na Top výsledky.
"Miller Park je hodně technický okruh, na kterém jsme vždy dokázali zajet velmi dobré výsledky. V letošním roce ovšem neprobíhá vše úplně bez problémů, nebot pole konkurentů se rozšířilo a není vůbec jednoduché, zůstat na špici. My ale máme dobrý potenciál v tom, že od samého začátku jsme na špici, neboť jsme měli do sezóny opravdu skvělý start.", ví dobře mistr světa z roku 2010.

Eugene Laverty sice nezažil na Donington Parku nějaký skvělý víkend, o to více se ale chce ukázat při svém prvním startu s Aprilií v Salt Lake City. Vloni zde jako superbikový Rookie dojel na čtvrtém, respektive pátém místě, což jen potvrzuje, že mu tato trať sedí.
"Musím prostě na minulý víkend zapomenout a vrátit se nazpět hodně silný. Mám rád tento okruh a statistika dokazuje, že zde Aprilia byla vždy velmi dobrá. V celkovém pořadí jsme se nyní propadli hodně dozadu (Laverty je nyní až osmý a ztrácí na Top-5 plných 32,5 bodů - pozn. Bosso) a tak se musíme posunout dopředu a každý závodní víkend odevzdat vždy jen to nejlepší", předsevzal si vloni celkově čtvrtý jezdec šampionátu Eugene Laverty. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist