Biaggi by chtěl v Brně dalšího doubla

Celkem devětkrát už zněla v Brně na počest Maxe Biaggiho italská státní hymna. A ani samotný římský korzár se nikdy netajil tím, že je Brno jeho oblíbeným okruhem.

Masarykův okruh prostě Biaggimu sedí. I v sezónách, které byly pro Maxe hodně špatné, tak zde dokázal vždy zajet skvělý závod. Přitom letos se rozhodně nedá říci, že by se mu nedařilo, neboť jak sám říká: "Tento rok je můj".

Max Biaggi a Brno prostě patří dohromady a je to vlastně skoro takové synonymum. Římský korzár zde vyhrál už celkem 9x. Nejdříve to byly čtyři vítězné závody čtyřnásobného mistra světa dvěstěpadesátek, potom zde vyhrál dvakrát půllitry a při premiérovém závodě čtyřtaktů o objemu 990 ccm vyhrál znovu. 


Do začátku letošní sezóny měl Biaggi na svém kontě pouze čtyři vítězné závody ve WSBK, tři na Suzuki a jedno na Aprilii, ovšem dvě z toho z Brna. Také premiérové vítězství s motocyklem Aprilia RSV4 je spojeno s Brnem 2009. "Samozřejmě, že si to dobře pamatuji. Bylo to první vítězství Aprilie v MS. Byl to hodně důležitý moment, neboť náš motocykl byl tehdy ještě ve stavu ranného vývoje a přesto takový výborný výsledek" říká Biaggi.


Ovšem letos je to úplně jiné. Už osm vítězných závodů má za sbeou Biaggi a Aprilia. A vždy to bylo dvojité vítězství - v Portimao, na Monze, v Miller a naposled v Misanu. "Brno je okruh, který mám rád a kde mohu také plně ukázat veškerý svůj závodní potenciál", říká 39-letý tovární jezdec Aprilie. 


V celkovém pořadí má Max Biaggi náskok 37 bodů na Leona Haslama, ovšem o titulu zatím Biaggi nechce vůbec hovořit: "Máme za sebou teprve přes polovinu sezóny, takže by bylo trochu předčasné, dělat nějaké složité výpočty týkající se eventuálního závěrečného bodového stavu v boji o titul mistra světa", má celkem jasno zkušený italský jezdec. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist