Biaggi a Melandri stíhají Checu

Stále ještě vede Carlos Checa MS superbiků, ale Max Biaggi a Marco Melandri stíhají pilota Ducati stále z bližší a bližší vzdálenosti. V Brně zkrátili oba dva Italové náskok Checy o dalších 13 bodů.

Bodově nám nabídlo Brno úplně stejný obrázek jako předchozí Aragón, tedy po 45 bodech pro dva Italy Maxe Biaggiho (Aprilia) a Marca Melandriho (Yamaha), kteří si tak rozdělili obě vítězství. Zatímco tovární jezdci Aprilie a Yamahy si na své konto v posledních 4 jízdách připsali shodně po 90 bodech,  tak jezdec týmu Althea Ducati Carlos Checa jich získal 48, tedy prakticky těsně nad polovinu. A rozdělovat se do konce šampionátu bude ještě 250 bodů, přičemž náskok zkušeného Španěla na mistra světa je nyní 30 bodů, na ex-pilota MotoGP Melandriho bodů 53 a to ještě v Misanu - tedy před třemi závody a šesti jízdami - vedl Španěl o 72 bodů před Biaggim, respektive o 95 před Melandrim.
"MS je ještě dlouhé, ovšem Checa má stále hodně velký bodový náskok. Některé okruhy mu budou vyhovovat, ostatně i v Brně byl hodně silný. My musíme pravidelně sbírat body a nevynechat jedinou příležitost k útoku", říká hvězda továrny Aprilie Max Biaggi a slibuje tak už nyní Checovi tvrdý boj.
"Je to sice pěkné, že jsem v Brně už vyhrál svůj třetí letošní závod, ovšem abych ještě vážně promluvil do boje o titul mistra světa, tak potřebuji vyhrát během víkendu dvakrát.", upřesňuje svou strategii do dalších závodů italský tovární jezdec Yamahy Marco Melandri.
"Byly to skvělé závodní souboje a pokud mám být upřímný, tak musím být s oběma podiovými umístěními opravdu spokojený. Brno je pro Ducati hodně těžký okruh a pokud se podívám na celkovou situaci vzhledem k našim dvěma největším soupeřům, tak musím být hodně spokojený", komentuje aktuální bodovou sitiaci 38-letý Španěl.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist