Ben Spies: Dělal jsem svoji práci

Doslova jen na krátký skok se zastavil mezi AMA a MotoGP v superbikovém seriálu WSBK mistr světa Ben Spies. A jaké jsou jeho Top vzpomínky za uplynulým rokem?

Boj o titul mistra světa:

"Bylo mně jasné, že budu bojovat o titul. Ovšem díky těm chybám, které udělal tým a i já, tak to bylo hodně těžké. Některé věci jsem sice nezavinil, ale s tím se jako závodník musím vyrovnat. Dokázal jsem víc, než ode mě někteří lidé vůbec očekávali. Vyhrál jsem hned ve svém prvním roce titul, Haga se o to pokouší už 10 let a ještě se mu to nepodařilo". 

Nejhorší moment sezóny:

"Byl to okamžik, když mně v Monze došel benzín. Přišel jsem tak o jisté vítězství. V Kyalami se mně zase zlomila řadička, a to jsem jel na bednu. Všechny tyto výpadky mě stály hodně bodů, ale přesto jsem to nakonec zvládl" 


Nejlepší závod roku:

"Je velmi těžké, vyzdvihnout jen jeden závod. Zajel jsem několik dobrých závodů. Assen byl hodně dobrý, ten jsem rozhodl až v posledním kole. Dobrý byl i Phillip Island, tam jsem měl pocit, že mohu vyhrát 1. jízdu, to se mi ale nepodařilo. Ale zase jsem vyhrál závod druhý. A fenomenální byl můj domácí závod". 

Největší chyba:

"Jednoznačně to byl v mých očích pád v Assenu, ten jsem zavinil vyloženě já sám. Ve Valencii jsem také spadl, ale tam má určitý podíl na mém pádu i můj motocykl. Proto si také nemyslím, že bych tam udělal nějakou chybu"


Ztráta 88 bodů po Kyalami:

"Nevzdával jsem to, neboť jsem věděl, kolik bodů se ještě bude rozdělovat. Bodová ztráta na Hagu byla ale velmi nepříjemná. Přitom v Kyalami jsem měl na vítězství, ale byl jsem pronásledován řadou menších problémů. Prostě štěstí, které normálně potřebuješ k zisku titulu mistra světa, jsme v tomto roce neměli". 

Nejhorší moment:

"Po první jízdě v Monze, jsem nechtěl ani nastoupit na start té druhé jízdy. Neměl jsem prostě chuť a chyběla mně motivace. V okamžiku, když se ale na semaforu objevila zelená, tak jsem si uvědomil, že jsem v práci a musím prostě pracovat. Šel jsem do čela a prostě tu práci vyřídil". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist