Ben Bostrom se vrací

Dnes bylo oficiálně zveřejněno, že americký jezdec Ben Bostrom absolvuje sezónu World Superbike v týmu Renegade Honda.

Tým Renegade Honda, za který v loňském roce nastupovali k závodům World Superbike Noriyuki Haga a Leon Haslam (tehdy ještě pod názvem Renegade Ducati), dnes prostřednictvím svého šéfa oznámil, že zasáhne do letošního ročníku Mistrovství Světa Superbike pouze s jedním jezdec, kterým se stal Američan Ben Bostrom. Vlastník týmu pan Mark Griffiths dnes potvrdil, že den před Vánocemi podepsal s Bostromem dvouletou smlouvu.
Britský tým Renegade Honda se přestěhoval do Itálie, kde si své sídlo vybral v Bologni, nedaleko továrny Ducati. Dále tým najal všechny dostupné mechaniky, kteří pro Bena Bostroma pracovali v týmu L&M Ducati v době, kdy třicetiletý Američan působil poprvé ve WSBK (2001 - 2002). Nyní se do Bologně stěhuje i Ben, prostřední z bratrské trojice Bostromů.
Vedle změny jezdce je pro tým důležitá i změna materiálu. Zatímco v roce 2004 nasazoval tým motocykly Ducati 999 F03, v letošní sezóně bude mít Ben Bostrom k dispozici motocykl Honda CBR 1000RR.
"Bostrom má velkou podporu továrny Honda, která si sama přála pokračovat ve vzájemné spolupráci," říká Mark Griffiths. "Vzhledem k tomu, že dohoda byla podepsaná až tak dlouho, nebudeme zřejmě před prvním závodem testovat. Ben ale motocykl zná, tým si je také jistý. S pomocí, kterou dostáváme od Honda Europe jsem si jistý, že do Qataru přiletíme připravení. Jediné co Ben nezná jsou pneumatiky Pirelli."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist