Badovini v Aragonu pojede

Úvod sezóny na Phillip Islandu musel Ayrton Badovini vynechat kvůli zlomenině patní kosti na pravé noze hned z prvního tréninku na letošní premiérový závod. Ačkoliv se jeho další zranění dlouho neodkrylo, tak nyní se továrnímu pilotovi Ducati už daří daleko lépe a při druhém závodě letošního šampionátu MS-Superbike chce tento Ital rozhodně startovat.

Italský pilot Ayrton Badovini nešťastně havaroval při pátečním australském tréninku a přivodil si zlomeninu pravé patní kosti. Jelikož ještě několik dní po tomto pádu trpěl stálými bolestmi při dýchání, tak vyhledal 26-letý jezdec znovu lékaře a ten konstatoval dodatečně zlomeninu žebra. Faktem je, že Badovini havaroval na Phillip Islandu už při testech a způsobil si při pádu hodně nepříjemné zhmožděniny: "Tento okruh prostě nemám rád", řekl lapidárně Ital. 

Operace zlomené paty ale dle lékařů nebyla nutná a po řádově dvou týdnech klidu se daří Badovinimu opět dobře: "Konečně mně sundali sádru. Nyní se začnu se svým trenérem opět připravovat a také budu absolvovat rehabilitaci. Bohužel v pátek zjistili, že mám zlomené osmé žebro vpravo a to mě trochu omezuje v pohybech", doplnil své další zranění z Austrálie italský tovární pilot Ducati Ayrton Badovini.

Pro druhý letošní závod na okruhu Motorland Aragon by měl být ale italský jezdec úplně v porádku: "Dle mínění Dr. Sangiorgiho budu v Aragonu 100% kondičně fit, stejného názoru jsou i hoši z Clinica Mobile", je celkem spokojený Badovini.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist