Assen: Velké očekávání od Jonathana Rey

Jen několik kilometrů od Circuit van Drenthe se nachází základna a dílny týmu Pata Honda. Podaří se Jonathanovi Reovi konečně první letošní podium?

Při závodním mítinku v Assenu leží laťka pro tým Ten Kate, tedy Pata Honda Team, hodně vysoko. O to se postaral především samotný Jonathan Rea (GB), který vyhrál čtyři z posledních šesti závodů na tomto tradičním okruhu. Ovšem zda se mu podaří i letos navázat na minulé úspěchy, se dá jen těžko předpokládat: Ačkoliv tým testoval hodně intenzivně ve Španělsku, tak během minulého závodního víkendu na okruhu MotorLand Aragón si oba piloti Hondy stěžovali na neustálé problémy s elektronikou od HRC.

"Tým od Aragónu pracoval hodně tvrdě a všechny data analyzoval. Doufejme, že tento týden dostaneme k dispozici nové settingy", říká 26-letý Rea, který doufá v další kroky směrem kupředu.

"Začneme v pátek ve volném tréninku připravovat bike pro závod, aby byl konkurenceschopný. Doufejme, že počasí zůstane stabilní a nebude tak proměnlivé jako vloni. A samozřejmě by bylo pěkné, zopakovat zde v Assenu opět dobrý výsledek jako v minulosti", má jasnou představu  Jonathan Rea.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist