Aragon: Testy Hondy, Kawasaki a Suzuki

Přesně za měsíc, tedy 14. dubna se koná na okruhu MotorLand Aragon druhý závod letošního MS-Superbike. Ovšem ještě předtím se tam představí tři Top-týmy při privátním testování.

Začátkem dubna budou privátní superbikové týmy Pata Honda, Fixi Crescent Suzuki a tovární tým Kawasak testovat v Aragonu, aby se připravily na druhý závod letošního světového šampionátu. Plánovány jsou celkem 3 dny testů.

Pata Honda má cíl na těchto testech celkem jasný program: "Naše elektronika ještě nepracuje úplně konstantně, takže nás čeká hodně práce. Tento opravdu potřebujeme", stěžoval si po úvodním závodě v Austrálii Jonathan Rea.


Tým Fixi Crescent Suzuki se naopak chce pokusit opět snížit o nějakou tu sekundu rozdíl k podiovým umístěním. Naposledy do Austrálie přivezla Yoshimura nové a silnější výfuky: "V Aragonu budeme testovat nějaké nové věci, chceme náš motocykl postupně stále vylepšovat", prozradil týmový šéf Paul Denning.


Pro Kawasaki je tento test v Aragonu poslední přípravou na domácí závod, neboť za továrním týmem Kawasaki stojící tým Provec má sídlo v Barceloně. A páté a šesté místo v první australské jízdě a pouze páté místo v jízdě druhé, tedy bez jediného podia, bylo určitě méně, než tým úřadujícího vicemistra světa a protagonisty většiny zimních testů Toma Sykese očekával. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist