Aragon - superbikové testy 2. den

Zatímco první den ve španělském Aragonu kompletně propršelo, tak druhý den se už dalo testovat bez problémů, čehož týmy BMW, Aprilia, Kawasaki a Suzuki plně využily.

Na okruhu MotorLand Aragon v Alcanizi absolvovaly týmy Aprilia, BMW, Kawasaki a Suzuki privátní dvoudenní testy. Zatímco první den uplaval ve vodě, tak druhý den bylo velmi horké počasí, teplota vzduchu 30°, teplota asfaltu 50° Celsia. Jezdci a týmy měli k dispozici celkem 8 hodin dráhy, čehož také využili, aby se připravili co nejlépe na další superbikový závod, který se koná právě v Aragonu, 1. července.

Lídr šampionátu Max Biaggi s motocyklem Aprilia dosáhl neoficiálního času 1’58″8, jeho týmový kolega Eugene Laverty potom zajel čas 1’59″4. 

Časy továrních jezdců BMW Motorrad Motorsport Marca Melandriho a Leona Haslama uveřejněny nebyly, dle TZ zprávy týmu BMW ale Haslam havaroval, když se vyhýbal jednomu pilotovi ze supersportů (testovali zde za Kawasaki Intermoto Step Fabien Foret a Romain Lanusse a také Imre Toth). Britský vicemistr světa 2010 vyjel mimo trať a při pokusu o návrat dostal highsidera. Tovární tým BMW doplněný testerem Stevem Martinem absolvoval včera celkem 287 kol, tedy 1,534 kilometrů.

V Aragonu byl rovněž "domácí" tým Kawasaki Provec Racing, přičemž letošní "Mr. Superpole" Tom Sykes absolvoval celkem 81 okruhů včetně lehkého pádu.

   

Pro nováčka šampionátu Lorise Baze to byl naopak vůbec první test s továrním motocyklem ZX-10R a možnost získat tak s ním lepší pocit, neboť doposud se pouze zúčastnil tří závodních víkendů. Jako jediný jezdil i v úterním dešti, naopak ve středu hned ráno upadl a tak se odpoledne snažil o co nejvíce okruhů.

   

První test po svém zranění absolvoval i John Hopkins z týmu Fixi Crescent Suzuki by powered Yoshimura, na trati jezdil pochopitelně i jeho týmový kolega Leon Camier.

Kromě továrních jezdců testovali i týmy a jezdci BMW Motorrad Italia: Ayrton Badovini (jeho nejlepší čas měl hodnotu 1’58″7) a Michel Fabrizio (1’59″8), Chaz Davies (Aprilia ParkinGO) a oba testeři Aprilia (Alex Hofmann) a BMW (Steve Martin).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist