Aragon místo Valencie

Jelikož se promotér WSBK Infront nedohodl s promotérem závodů superbiků ve Valencii, tak se od roku 2011 pojede superbikový podnik ve Španělsku na novém okruhu Motorland Aragon a to buď 4. nebo 11. dubna. Jedná se o tříletou smlouvu 2011 až 2013.

Nově postavený okruh německým architektem Hermannem Tilkem bude už letos v září dějištěm závodu Grand Prix, neboť ten byl zařazen místo odřeknuté maďarské Grand Prix. Tato nová závodní španělská trať Motorland Aragon ale získala nyní pořadatelství i druhé největší závodní motocyklové série, tedy WSBK. 


Paolo Flammini přivítal toto zařazení do seriálu WSBK následovně: "MotorLand je nový okruh a vypadá velmi dobře. Proto je důležité, že hned od začátku bude hostit dvě nejvýznamější motocyklové série. Má dobrou polohu a dá se tedy očekávat hodně diváků". 


Při podpisu smlouvy přímo na okruhu byl přítomen i Španěl Carlos Checa: "Tento šampionát nabízí velmi zajímavé závody, a to jedno, jestli přímo na místě nebo u televize. MotorLand nabízí perfektní zázemí pro světový seriál. Doufám, že zde příští rok vyhraji".

Před několik týdny říkal Paolo Ciabatti, generání manažer Infrontu, že Valencia zůstává i nadále španělským místem pro závod WSBK, k dohodě a dalšímu prodloužení smlouvy ovšem nedošlo. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist