Aprilia ukázala letošní superbikovou motorku

Italský mistrovský tým Aprilia dnes absolvoval svou předsezonní prezentaci. I bez mistra světa Biaggiho ale chce tato italská továrna bojovat o titul mistra světa.

Pryč jsou ty časy, když byl v obrovské letecké hale představen hodně velkoryse hlavní sponzor Alitalia. Z letecké společnosti se stal chronický pacient, a aby vůbec Aprilia mohla závodit v superbikovém světovém šampionátu, tak požadovaný budget musí z velké části platit sama továrna.
Ovšem bez pořádné dávky sebedůvěry by se Aprilii jistě nepodařilo získat 51 titulů MS a ta ji nechybí ani letos. A i bez úřadujícího mistra světa Maxe Biaggiho chce italská továrna titul v letošním roce obhájit. Proměnit toto přání v čin by měli piloti Eugene Laverty a Sylvain Guintoli.

Motocykly Aprilia RSV4 2013 obou dvou továrních jezdců vypadají na první pohled jako ty loňské. Barvu a sponzory ostatně známe už z dřívějších časů. Na druhý pohled jsou ale vidět menší rozdíly: mezi nimi rozhodně nezapadnou nálepky, které mají simulovat světla, aby nový motocykl odpovídal aktuálnímu reglementu a aspoň opticky připomínal sériový motocykl.
"Můj cíl je jasný, chci být mistrem světa. Podařilo se mně vyřešit problém zavěšení předního kola, což mě v poslední sezóně brzdilo. 2013 pojedu druhý rok u Aprilie. Znám jak motocykl, tak tým", ví dobře trojnásobný vítěz závodů WSBK Ir Eugene Laverty.

"Nemyslím na titul. Chci ale v každém závodě bojovat o vítězství a uvidíme, co z toho přitom vyjde. Jsem si jistý, že RSV4 je pro mě ten správný motocykl a jsem ve správném týmu. Pro první závod v Austrálii si hodně věřím a chci si ho užít", byl o něco střízlivější jeho týmový kolega Sylvain Guintoli.
"Naše RSV4 ukázala v roce 2012 neuvěřitelný potenciál, neboť každý z pilotů, který ji vodil, dokázal vyhrát závod MS. Byl to nejen Biaggi, nýbrž také Laverty a Davies. Tak jako Eugene Laverty, jenž už si s RSV4 rozumí, tak i nová posila Sylvain Guintoli mají takový jezdecký potenciál, že jsou schopni dosáhnout na naše cíle, které z pohledu naší tovární historie očekáváme a které jako tým mistra světa máme před sebou v letošní sezoně", říká ředitel závodního oddělení u Aprilie Gigi Dall’Igna.

První letošní testy pak zhodnotil Dall’Igna následovně: "Náš test v Jerezu před několika málo dny naše očekávání jen potvrdil. Před námi je dlouhá sezóna, ale my jsme na ni optimálně připraveni a máme vysokou motivaci".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist