Andrew Pitt na Kawasaki Pedercini?

Ve startovním poli superbiků na rok 2011 je momentálně jedno volné místo a to v privátním týmu Kawasaki Pedercini.

34-letý Australan Andrew Pitt, dvojnásobný mistr supersportů z let 2001 a 2008, má za sebou hodně nešťastnou sezónu. Ex-pilot MotoGP, SSP a WSBK odstartoval do letošní sezóny v rakouském superbikovém týmu Reitwagen Motosport BMW. Tento tým se ale z finančních důvodů po třech závodech ze šampionátu WSBK neslavně odporoučel. 


Jako další možnost se jevilo pro Andrewa Pitta účinkování v Grand Prix v kubatuře Moto2 v týmu Scott, místo Alexe de Angelise, který hostoval v MotoGP za Aoyamu. Než ale došlo k prvnímu svezení na 600-ccm objemové motorce, tak tento tým přestal úplně existovat.


Nové angažmá našel Pitt v týmu Roba McElney v seriálu BSB a týmu Motorpoint Yamaha. Ovšem ani zde se štěstí nepřiklonilo na stranu australského veterána, při druhém závodě v -Brands Hatch si bohužel zlomil klíční kost a bylo po závodění.

Nyní se zdá, že pokračování jeho kariéry je snad zachráněno. Privátní tým Kawasaki Pedercini chtěl vstoupit do sezóny 2011 s továrním motocyklem Kawasaki a s jezdcem Tom Sykesem. Ten nakonec našel místo ve tříčlenném továrním týmu a z továrního motocyklu "zelených" pro tuto stáj tak nebylo nic. Ovšem tradiční italská superbiková stáj - v uplynulé sezóně s Roger Lee Haydenem a Matteo Baioccem, chce jet i v sezóně 2011 a to minimálně s jedním motocyklem. V sedle Kawasaki Ninja ZX-10R  by se dle nejnovějších informací měl objevit právě Andrew Pitt. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist